Подай ръка на Младежки кариерен център Люлин

Фондация "Каузи" вчера постави началото на дарителска кампания в подкрепа на Младежки кариерен център. Нужно е инициативата да събере 6000 лв за ремонт на голямо помещение в 90-то СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в квартал Люлин, което ще стане дом на Центъра.

За целта започна DMS акция с дарителски SMS с текст на латиница DMS KARIERA на номер 17 777 (за абонати на Tеленор, VIVACOM и Mtel).

Официалното начало на дарителската акция "Започни кариерата си от Люлин" беше поставено в училището-домакин на Центъра. Гостите – блогъри и журналисти – бяха посрещнати от Директора на 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" – г-жа Емилия Иванова, Председателя на Фондация "Каузи" – Марина Стефанова, Антоанета Валентинова – мениджър във Фондацията.

Срещата започна от Етнографския музей в училището (едно уникално място, което едва ли има аналог в друго софийско училище) и завърши с разглеждане на помещението за ремонт.

Марина Стефанова сподели, че Центърът е единствен по рода си на територията на Западна София, който ще предлага кариерно консултиране и професионално ориентиране. Той ще работи напълно безплатно и ще консултира деца и младежи. Фокусът на работата му ще бъде върху предприемчивото, но няма да се ограничава само до една тема. Фондацията има амбицията в близко бъдеще Центърът да се превърне в любимо място и за културни срещи, семинари и презентации – своеобразен culture hub.

„Кариерното ориентиране може да бъде подходящо за всяка възраст. Човекът има нужда да открива своите дарби, възможности, таланти и потенциал във всеки период от развитието си. Темата засяга децата още от 1-ви клас, макар че обикновено си мислим, че професионалното ориентиране става след 7-ми или след 12-ти клас. Напротив, аз считам, че това е задача за целия живот на човека.” – допълни г-жа Емилия Иванова, Директор на 90-то СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин".

Повече за дарителската кампания можете да намерите тук:
http://www.dmsbg.com/index.php?page=4&spage=1&item=474&p=0

За абонати по договор с Tеленор, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Можете да харесате страницата фондация „Каузи” и я сподели със свои приятели.
http://on.fb.me/1F74XZA

Организаторите се надяват на подкрепа и чрез споделяне на специалния хаштаг #zapochni в социалните мрежи.

Партньори в кампанията на Фондация „Каузи” са:

90-то СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин”,
Консултантска къща „Стратегии”
Магнетична България и
ABC Design and Communications.  

Снимка 1 от ляво на дясно: Яна Ламбрева – ABC Design and Communications, Марина Стефанова – Председател Фондация "Каузи", Емилия Иванова – Директор 90 СОУ, Антоанета Валентинова – Фондация "Каузи"

Снимка2: брошурата на кампанията "Започни кариерата си от Люлин"

Снимка: Част от помещението на Младежки кариерен център Люлин, което чака ремонт

Прочетете още:
Интервю с директора на 90 СОУ:

Емилия Иванова: Кариерното ориентиране става на всяка възраст

Сподели в: