Победителите от Евровизия LORDI идват в България през март

С единственото по рода си, заредено с енергия шоу на живо, което обединява театралността на класическите филми на ужасите и рокендрола в едно , финландските монстър метъли LORDI знаят много добре как да очароват феновете си.
Ето както казва лидерът на групата  Mr. Lordi:
“Основи групата, която сам искаш да видиш на сцената. Напиши песните, на които с удоволствие би припявал. Това всъщност е всичко, което ние правим.”
Основен  елемент и това, което всъщност съставлява  LORDI са чудовищните образи:
Amen, The Unstoppable Mummy  ( Свирепата мумия), китари
Awa, The Vampire Countess (Графинята-вампир), клавири
Ox, The Hellbul (Адският бик), бас
Kita, The Alien Manbeast (Извънземното чудовище в човешки образ), барабани
и разбира се самият Mr. Lordi,  вокали.

LORDI се запознават по повод концерт на KISS в Стокхолм и сформират като група през 1996 г. Първият им албум “Get Heavy” е издаден през 2002 г. и продава над 40 000 копия във Финландия. Следват „The Monsterican Dream” от 2004 г. и „The Monster Show” от 2005 г. „The Arockalypse” от 2006  донася на LORDI огромен международен успех с продадени над 350 000 копия по целия свят. “The Arockalypse” достига троен платинен статус в родната страна на LORDI Финландия, както и златен в Германия и Швеция. От този албум е и хит сингълът “Hard Rock Halleluja”, с който LORDI спечелиха престижния конкурс Евровизия през 2006 г. (изданието на конкурса с най-висок рейтинг в историята).
Оттогава, след като изненада цяла Европа и измести всички държави, представящи се с традиционни поп и фолклорни мотиви , популярността на групата достигна „чудовищни” размери. Освен че завладяха многобройни европейски музикални класации и банковата им сметка набъбна драматично, LORDI започнаха да продават и своя марка безалкохолно – Lordi Cola. Невероятният им успех във Финландия и Европа се пренесе на всички континенти по целия свят. Тези събития им донесоха покана за участие на главната сцена на Ozzfest през 2007 г. след което последва изцяло разпродадено турне съвместно с Type O Negative. И ако това все още не е достатъчно, сега LORDI са звездите на собствения си филм на ужасите “Dark Floors”, който излезе на 14 октомври в САЩ в DVD формат  (Grindstone/Lionsgate).
Новият албум “Deadache” се появи на пазара в идеалния момент – точно за Вси Светии тази година. С „Deadache” LORDI се отправят в нова посока – още повече хорър тематика от преди.  Продуцираният от Nino Laurenne албум съдържа както и предшественика си  „The Arockalypse” достъпен и мелодичен хард рок и метъл , който този път звучи значително по–сурово и безкомпромисно.
Към песните в “Deadache” се числят заглавията „Bite It Like A Bulldog”, “Man Skin Boots”, “Dr. Sin Is In” и “Missing Miss Charlene” – история за малко момиченце, което изчезва безследно в едно село.  Като в класическия случай на „Убийте този, който донесе лошите вести” разказвачът на историята е обвинен, че е отговорен за изчезването на момиченцето. Централната част на  “Missing Miss Charlene” съдържа мелодия, която Mr Lordi написва в далечната 1986 г. В края на песента феновете могат да чуят оригиналните записи на групата от онова време.
Както е обичайно за LORDI, за “Deadache” визията на всеки образ в групата е изцяло наново изграден. Концепцията  за новите костюми е на Mr Lordi, чиято идея е и обложката на „Deadache”  с портретите на всички пет члена на групата с новите им маски.
Чудовищата се завърнаха и ще си отмъстят!

АРТ БГ представя за първи път в България LORDI – финландските монстър метъли със страшни маски, победители в  престижния конкурс Евровизия за 2006 г. LORDI ще се появят с гръм и трясък в София и ще запалят зала Христо Ботев на 6 март 2009 г. от 18 ч. с невиждани досега пироефекти.

LORDI ще представят на живо пред българска публика новия си албум “Deadache”, излязъл точно за Вси Светии тази година. В него, както и в мултиплатинения предишен албум на групата “The Arockalypse”, отново звучи мелодичен рок и метъл, който този път е значително по – суров и безкомпромисен.
С единственото по рода си, заредено с енергия шоу на живо, което обединява театралността на класическите филми на ужасите и рокендрола в едно, финландските чудовища LORDI знаят много добре как да очароват феновете си. По повод новия албум„Deadache” ще видим LORDI с изцяло променена визия – те ще излязат на сцената с чисто нови костюми и нови маски.

Билетите за шоуто на LORDI вече са в продажба на касата на НДК и в мрежата на Eventim на цена от 30 лв. за първите 300 билета. След това ценните пропуски ще струват 40 лв. и в деня на концерта – 45 лв. За най-големите феновете са подготвени множество промоционални изненади.

Сподели в: