Пловдивски художници гостуват в София

Пловдив е особен град. Той излъчва една древна атмосфера на аристократичност. Темпът на живот е някак по-забавен, хората спокойно си седят на масичките по калдъръмения Стар град и отпиват глътка, унесени в добронамерените си разговори. В този град художниците са на почит от край време. Сменят се корифеите, кръговете и школите се разпиляват, но идват нови творци и традицията продължава.

В желанието си да пренесе дъх от очарованието на Пловдив галерия "Натали” организира през месец октомври изложба на пловдивски художници. Приятелите на галерията знаят, че тя винаги е била отворена за творци от града на тепетата – излагали са и графици, и керамиции глобленисти, и скулптори и най-много живописци.

Експозицията ще включва художници с различен стил. От изящните усмихнати персонажи на Ангел Василев до интензивните цветово абстракции на Илия Желев и Ангел Пачаманов. Декоративните платна на Огнян Недков се вписват в модерния интериор на жилището или офиса. Ще участва и Недко Итинов – художник, когото ценителите добре познават с афинитета му към прецизните композиции. А Румен Нечев ще представи сложните си графични творби, в които и релефът е средство за естетическо внушение. Изложбата ще вклюва и пластики на Румен Желев, Георги Димов и др.

Изложбата ще се състои от 22 октомври до 12 ноември 2008 г. в салона на галерия "Натали” (ул. Гурко № 38).

Сподели в: