Пловдивски музиканти На една сцена с Therapy и Napalm Death

WЕIL – новият музикален проект на Папи – китарист на Спринт и Мая – цигуларка от ИНТРО бяха специален гост на знаменития On!Fest. По време на форума посветен на празника на Столицата, под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова забиха Therapy и Napalm Death. Музикантите от WЕIL започват общата си работа през 2009 година. Идеята за хармонизирането на твърдата китара с нежната цигулка се ражда в търсенето на още по-изразителни музикални форми.
WEIL е амбициозен проект, който залага на интересни съчетания между романтичен рок и нежна цигулка.

Любимите мелодии са претворени през нова генерация рок, перфектно съчетани с нотките на брит звучене. Иновативния подход на Пламен, който музицира в собственото си студио вече намери своите почитатели в Дубай, Русия и Европа. Енергията в нежните струни на Мая смекчава ярко изразената китара като едновременно се потапя, след това подчертава, а накрая кротко притихва в уникални звуци и сияйна музика, която завладява публиката като говори на униврсалния език на емоциите и сърцето.
Музикантите от WEIL биха работили в България с известните имена от българската музика. Вазхищават се на Любо Киров, биха писали музика за Мариана Попова и Мария Илиева. Музикалните им кумири са Орлин Горанов и Васил Найденов. Впечатляват се от рофесионализма на Слави Трифонов.

Сподели в: