Племенникът на Бужу Бантън – Рас Закари идва в България за Big Big Summer Reggae

На 9 и 10 юли почитателите на реге музиката и позитивните вибрации ще се съберат от цялата страната в София за най-голямото и значимо събитие за реге и раста култура – Big Big Summer Reggae. Организаторите от Zionlionz Soundsystem вече седма година се грижат за развитието на сцената като канят както автентични изпълнители от Ямайка, така и европейски реге групи и артисти.

Тазгодишното издание ще се разпростре в два дни, за да увеличим радостта от слушането на рег, особено през лятото. На 9-ти юли от 16:00 часа в Борисовата градина може да чуете селекторите от нашенската реге саундистема – Zionlionz, както и да видите представяне на книгата “Боб Марли. Хвани огъня”, разкриваща историята на реге иконата и елементи от растафарианската култура.

На следващия ден (събота) 10-ти юли в трете зали на Парти Центъра 4КМ ще запалим искрата в сърцата на реге феновете, обединени в името на един свят на Единство, Свобода, Достойнство и Справедливост. Истнински посланик на JAH ще бъде специалният гост тази вечер – Ras Zachari от Ямайка. Програмата на вечерта ще е богата и разнообразна. Ще чуете още лайф изпълнението на едни от ветераните на гръцката реге сцена –  One Drop Forward, както и денсхол сета на американецът – Selecta Trodda. Ето и малко инфо за гостие на The 7th Big Big Summer Reggae: 

Ras Zachari (Jamaica)
Рас Закари налага с бързи темпове своето име между новоизгряващите roots reggae артисти. Стилът му е свеж и уникален, а силните, съзнателни и духовно богати текстове определят неговата висока позиция на международната реге сцена. Думите му са позитивни, а посланието миротворно.В своя дебютен албум „Хърбсман” („Билкар” бел.прев.), Рас Закари говори за несправедливостта по света, за кризите и проблемите на природата и човечеството т.е., за нещата, коитовълнуват душите на хората.Рожденото име на ямайския раста артист е Боугъл Броуди. Името Закари получава от чичо си – прочутия реге изпълнител Буджу Бантън, който напътства певеца в ранните години от кариерата му. Растафарянството се превръща в неговото най-голямо вдъхновение и скоро Закари става член на раста ордена „12-те Племена на Израел”, чийто последовател е и великият Боб Марли.

One Drop Forward (Greece)

Създадени през 1991, One Drop Forward са един от основните стълбове на реге културата в южната ни съседка.След стотици концерти в цяла Гърция и най-вече в реге столицата на страната-Солун, през 2004 г. те стават част и от международната сцена с турнета в Испания и Италия.100% conscious roots формация с характерен, безкомпромисен звук и ясни послания против войната, расизма и системата на експлоатация. Участвали са в първия и втория RASTAVIBE фестивали, както и в двете издания на МАМА AFRICA FESTIVAL (заедно с артисти като Dennis Alcapone,Max
Romeo, Mad Professor, Culture, Dub Inc, Groundation, Аlpha Blondy, Majek Fashek, Israel Vibration и други).

Selecta Trodda (USA)

След първото си посещение в клуб Pulse през 2008 симпатичният американец има намерение да ни зарадва с нова доза як денсхол и реге класики,типични за сцената от другата страна на океана. BIG UP!!!

Нека оставим музиката да говори най-ясно, чуйте какво направи RAS ZACHARRI, специално за идването си в България и за Zionlionz Soundsystem
 http://www.youtube.com/watch?v=eEj__SLm5Jg , а тук и едно от парчетата от албума “Herbs man” на ямаеца:
http://www.youtube.com/watch?v=m1rbSKa5ibo&feature=related

Вижте точния line up на вечерта и следете за допълнителна информация на фейсбук страницата на Zionlionz Soundsystem.

Входът на 9-ти юли в Борисовата градина е свободен, а на 10 юли в Парти Център 4КМ – 15 лв. Начало: 22:00

Jah Bless!!!!!

Сподели в: