"Планетите и ритъмът на човешкия живот" от Светла Балтова

"Планетите и ритъмът на човешкия живот" от Светла Балтова е замислена като продължение на „Астрология и астропсихология за всеки“, като продължава идеите и допълва с нови. Това дава възможност да се направи много по-детайлна астрологична консултация. Благодарение на нея човек може да опознае в по-голяма дълбочина самия себе си, съдбата си и как да я направлява по най-добрия начин. (Интервю със Светла Балтова прочетете тук.)

Издателство "Хермес", обем: 192 стр., цена: 11,95 лв.

За книгата

Човешкият живот, с всичките му неочаквани обрати, се тъче от невидимите нишки на планетните ритми. Човекът като микрокосмос отразява движението на космичните тела. Факторите на рождения хороскоп въздействат както върху физическото ни тяло, така и върху живота ни като цяло. Познанието за влиянието на небесните тела върху характера и съдбата ни ще ни позволи да бъдем в точното време на точното място, заети с най-подходящите неща.
В книгата ще откриете информация за:
*    Дванадесетте зодиакални знака и четирите елемента: огън, земя, въздух и вода.
*    Психофизическо влияние на дванадесетте архетипа.
*    Четирите рождени хороскопа: тропикален, сидерален, хелиоцентричен и херметичен.
*    Слабите места в рождената карта; показателите на здравето.
*    Слънчево-лунния цикъл: в рождения хороскоп и в прогресия.
*    Планетните цикли. Влиянието на планетите, изразено в транзити, прогресии и дирекции.
Когато сглобите това знание в една цялостна картина, ще придобиете по-дълбоко разбиране за себе си в настоящето и осъзнавайки миналото, ще откриете посока за бъдещето.

За автора

Светла Балтова е завършила Висшия медицински институт в Пловдив и е работила около 30 години като лекар със специалности вътрешни болести, кардиология и ревматология.
Интересите й в области като човешката съдба, живота и смъртта са я отвели към търсенията на духовното знание. Високо цени учението на Петър Дънов, събира негови лекции и беседи и ги публикува в поредица книги, издадени от ИК „Хермес“. Постепенно компетенциите и уменията й са се обогатили от срещите й с нейни колеги от чужбина, практикуващи по-екзотични видове медицина. Към момента Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
В последните години помага на хората, които се обръщат към нея в процеса на своето себепознание. Практикува основно като холистичен терапевт и астролог. Също така преподава Бах-терапия в холистичната школа „Хомеохелп“.

Сподели в: