Пи Джей Харви издава нов албум през есента

White Chalk” е осмият студиен албум на ексцентричната Пи Джей Харви и е първият нов материал след суперуспешния “Uh Huh Her” от 2004 г. Записан е след издаването на “PJ Harvey: The Peel Sessions” през 2006 г. – колекция от записи, обхващащи кариерата на Харви, за радиоветерана Пийл. В същата година излиза и първото й DVD – “PJ Harvey On Tour: Please Leave Quietly”.

Единайсетте песни от “White Chalk” са записани в Западен Лондон и са ко-продуцирани от Харви, Флууд и Джон Париш. Тримата са работили заедно и по Грами номинирания “To Bring You My Love”, както и върху “Is This Desire”. Албумът включва изпълнения на дългогодишния й съдружник Ерик Дрю Фелдман, както и на Джим Уайт от Dirty Three.

За албума Пи Джей споделя: “Ако имам някаква музикална посока, то това е по-скоро “липса на посока”. Единствената ми цел е да не се повтарям и да не звуча като нищо друго. Опитвам се да не използвам техники, които преди съм използвала. Тези дни не искам да правя нищо, освен ако не е “ново”. В света има твърде много музика, за да добавя още от същото нещо. Или то вече е направено по-добре. Исках да създам нов звук, който не съм чувала преди. Нов вид музика”.

“White Chalk” ще е на музикалния пазар от 24-ти септември.

Сподели в: