Пиротехникът на филма „Мюнхен” прави спецефектите на „Мисия Лондон”

Специално за снимките на „Мисия Лондон”, на снимачната площадка се включва и Кенет Касар (Kenneth Cassar), който отговаря за специалните ефекти в продукцията. Пиротехникът пристигна в България с екипа си и ще получи подкрепа и от български професионалисти. 33-годишният малтиец е бил част от екипа на ленти, спечелили милиони зрители в цял свят. Някои от заглавията, които са включени в неговата биография са: „Мюнхен” (2005) на Стивън Списбърг, „Троя” (2004) с режисьор Волфганг Петерсен и „Ю-571” (2000) на Джонатън Мостоу. 

Алан Форд (Alan Ford) и Томас Арана (Tomas Arana) са в България тази седмица в компанията на главната героиня, в най-новия филм на режисьора Димитър Митовски – Ана Пападопулу. Британското съзвездие е допълнено от Роузмари Лийч (Rosemary Leach) в ролята на Мис Кънингам – ключова фигура във Famous connections – ПР агенцията на Алан Форд…

Ана Пападопулу е в новото си амплоа като двойничка на принцеса Даяна и тече трескава подготовка в гримьорните на ПР агенцията “Famous connections” – в тази сцена българската звезда си партнира с Алан Форд и Томас Арана на пъривия им снимачен ден в България. В една от най-колоритните сцени на лентата участват и много познати лица от телевизионния екран като: Силвия Драгоева – позната с участието си в Биг Брадър 2, Ива Екимова, и един от най-успешните двойници на Краля на рока – Цецо Елвиса.

Филмът на Димитър Митовски е ексцентрична комедия базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон.
Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са взети от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна.

Снимките на лентата стартираха на 6-ти юли в английската столица и ще продължат 8 седмици. Държавната институция, която застана зад лентата е в лицето на Националния филмов център, а копродуценти са Унгария, Македония, Швеция и Англия. Частната подкрепа е в лицето на България Ер и KFC.

Димитър Митовски е един от основателите на две от най-успешните български продуцентски компании СИА и Камера, заснел е над 400 реклами за най-големите рекламодатели у нас и е автор на късометражните филми „Върнете заека” и „Лошият заек”, които са номинирани в „Седмицата на критиката” на кинофестивала в Кан през 2005 и 2007 година.

Компанията “СИА” е създадена през 1993 г. и е специализирана в продуцирането и реализацията на игрални и документални филми, телевизионни продукции, рекламни и музикални видео клипове. В портфолиото на компанията са над 700 рекламни клипове и най-популярните риалити предавания – Big brother, VIP brother, Стани богат, Сделка или не и др.

Сподели в: