Пионерите на германския хеви метъл U.D.O. ще свирят в Каварна за Нова година

Пионерите на германския хеви метъл – U.D.O. пристигат у нас за концерт на 31-ви декември по покана на oбщина Каварна и Жокер медиа. Класическите метъли ще стъпят в родната столица на Рока, водени от основателя си – емблематичния Udo Dirkschneider.

 В навечерието на Новата година, легендите ще разтресат Каварненския бряг с парчетата от последния си, четиринадесети албум Mastercutor, който излезе в края на миналата година. Самият Udo Dirkschneider, ще стъпи в България за четвърти път, след като за последно беше в Кавaрна през 2005г. Паметния концерт с хедлайнер групата Accept, другата рожба на Udo Dirkschneider и с участието на Victory и Gamma Ray, ще се помни още дълго от феновете на класическия хеви метъл. Тогава Udo Dirkschneider и колегите му станаха почетни граждани на Каварна, а концертът беше наистина исторически, защото бе и последен в кариерата на Accept.

Според традицията, въведена от кмета Цонко Цонев, новогодишният празник в Каварна трябва да е оглавен от присъствието на поне една световна Рок звезда. До сега на новогодишното хоро са се хващали Glen Hughes и John Lawton (в навечерието на 2006г) и Ronnie James Dio (в навечерието на 2007г).

Миналогодишната еуфория беше подкрепена мощно от HolyHell и Saxon, а специални гости бяха самите Джоуи Дe Майо и Ерик Адамс от Manowar. И тази година кмета ще закрие годината подобаващо силно и гръмко, така както всъщност премина тя. Немските герои – U.D.O. ще подарят на гостите на града качествен хеви метъл и истински рок емоции. От oбщина Каварна и Жокер медиа напомнят, че по традиция Новата година настъпва най-рано именно в Каварна, а достъпа до площада остава свободен.

Сподели в: