"ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" с последно представление за сезона

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков, ще представи "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" за последно в София този сезон – на 29 юни в Нов театър НДК от 19.30 ч.

Само преди броени дни, актьорът абсолютно заслужено обра овациите и се радва на любовта на публиката в Пловдив, след премирата на моноспектакъла в Лятно кино "Орфей". Стотици развълнувани зрители останаха дълго след представлението, за да го поздравят специално, да споделят емоцията си и да си вземат автограф.

На 29 юни в Нов театър НДК софийската публика ще има възможност за последно през този сезон, да се докосне до един смислен спектакъл със съвременна тематика и текст, поднесен забавно и с вкус. Сценарият на "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази "Малкото име на дните" и "Тиква!". Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си – нощен пазач на скретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в различни симпатични и чудати персонажи. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков в "Пилето, което каза КУ".

"Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора" – споделя вълнението си Иван  Юруков. "Когато си сам на сцената, твой единствен и много специален партньор е публиката,  притаена в тъмното, очакваща и изискваща".

Билетите за "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" на 29 юни в Нов театър НДК са в продажба в мрежата на eventim.bg и Билетен център НДК, бензиностанции ОМВ, Техномаркет, Български Пощи и други. Цената им е 12 лв.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в "Майстори" – за ролята на майстор Найден. Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър – "Добри хора", "На ръба", "Хъшове", "Хамлет", "Вишнева градина", "Ревизор", "Полет над кукувиче гнездо", "Идеалният мъж" и в "Червено" в Театър 199.

Моноспектакълът "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" на Иван Юруков се готви за нови срещи с публиката през есента, с турне в големите градове на България.

Сподели в: