Пиесата "Златна мина" на Мариус Куркински се играе в Кърджали

Спектакълът „Златна мина” на Мариус Куркински е поредната проява в програмата на „Перперикон 2009”, който ще се играе на 24 юни  от 19,00 часа на сцената на Драматично-куклен театър „Димитър Димов”. Кърджали е театрален град и винаги е бил такъв.

"Тук ми харесва най-вече атмосферата", каза Мариус Куркински, чиято постановка „Златна мина” ще бъде представена на кърджалийска сцена. Той режисира постановката “Златна мина” от Ст.Л.Костов  за Драматичен театър “Иван Димов” – Хасково.

Спектакълът е преди всичко предупреждение към родителите и към децата. Ако връзката между тях се скъса опасностите, които следват са големи, смята Куркински. Въпреки, че е писана преди около 90 години, пиесата “Златна мина” има актуално звучене и днес. След като упорито търси злато и не го намира, главният герой разбира, че в края на краищата то е в семейството му. Приемам спектакъла като поредното стъпало в обучението ми, искам просто да си върша работата и да правя пиеси, казва още Куркински и добавя, че преди да започне реализацията на постановката бил малко притеснен. Освен режисурата, Мариус Куркински е автор и на сценографията на спектакъла.

Художник по костюмите е Цвета Маринова. В ролите участват  Веселин Анчев, Ивана Папазова, Иванка Шекерова, Николета Малчева, Светла Рудева, Теодор Папазов, Любомир Сапунджиев, Стефан Цирков, Делчо Филипов.

Сподели в: