"Пигмалион" празнува 10-годишен юбилей на сцената на Народния театър

На 14 май 2008 г. Народният театър “Иван Вазов” ще празнува 10-годишен юбилей на спектакъла “Пигмалион” от Бърнард Шоу. Постановката на режисьора Леон Даниел ще се играе от 19.00 часа.

“Някои драматични писатели, сред които е и Бърнард Шоу, смятат театъра за полезна забава. Дано тя се окаже достатъчно полезна за нашето оглупяло време”, пише режисьорът преди премиерата през 1998 г.

“Пигмалион” издържа изпитанието на времето като една постановка, заредена с толкова хумор, чар и топлота. В ролите блестят Рени Врангова, Валентин Ганев, Мариус Донкин, Жоржета Чакърова, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Йорданка Кузманова, а настоящият министър на културата – Стефан Данаилов, впечатлява с яркото си и комично изпълнение като боклукчия.

“Пигмалион е една от най-известните комедии на Бърнард Шоу. Тя разказва как професор Хигинс (Валентин Ганев) се обзалага със свой приятел, че ще успее да превърне вироглавата улична цветарка (Рени Врангова) в аристократична дама с изящна реч, обноски и стил. Естествено, всичко върви по план, докато не се появят чувствата…

Сподели в: