Пианистът Александър Покидченко идва в София за музикално-поетично-танцов спектакъл

На 17 юни в арт-клуб "Жреци на музите" в София ще се състои традиционната музикално-танцово-поетична вечер, организирана от Сружение "Приятели на Индонезия "НУСАНТАРА".

Специален гост на спектакъла ще бъде Александър Евгениевич Покидченко – музикант, композитор, пианист и артист.

Роден е на 23 декември 1964 г. Завършил е Композиторския факултет на Московската държавна консерватория "П.И.Чайковски". Един от най-талантливите музиканти и композитори на своето поколение. Професионален музикант – композитор и пианист и… непрофесионален артист. Член на Съюза на Композиторите на Русия. Владее до съвършенство изкуството на мелодията, оркестрант, ярко владеещ палитрата на джазовите ритми и хармония, майстор на музикалната драматургия. Пише музика в различни стилове и жанрове.
През 2005 г. за песента "Аз и морето" по стихове на Петя Дубарева той е удостоен със званието Лауреат на международния конкурс във Варна, в раздела за песен.
Автор и изпълнител на литературно-музикални моноспектакли по творчеството на А. Пушкин, А. Чехов, Н. Гумильов, С. Франк, Р. Шуман, А.Скрябин, на индийска класическа поезия.
Участник в Музикални фестивали в Русия, Украина, България, Австрия, Германия, Франция, Португалия, САЩ.
За големи заслуги в развитието на музикалното изкуство през 2007 г. получава званието "Заслужен артист на Русия".

В програмата ще видите още:

Красимира Колдамова
През 1991 г. основава първото частно балетно студио за откриване и развитие на таланта. Студиото е носител на много награди и дипломи.
На 10 май т.г. Студиото отбеляза с концерт в Музикалния театър своя 20 годишен юбилей.
Ученички на Красимира Колдамова са: Диляна Никифорова, Вяра Начева, Десислава Стоева, Вихра Маджарова и др.

Детска хорова студия "Български славей" при НЧ "Д-р Петър Берон с ръководител Неолина Пелова

Людмила Бугунска-Агрипина
, Русия. От 30 години живее в България.
Завършила музикално училище, специалност пиано. Учи пеене при Катыбов и Малыгин. Учи икономическа география в Пермския Университет и руска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Пяла е в оркестъра на Бойдман, Аляшев. Има участия в Русия, България, Югославия и Украйна. Има издадени два албума с руски романси.
На 7 април 2011 г. в АРТ КЛУБ Жреци на музите бяха представени последните й два романса, по стихове на Красин Химирски.
Издава книга за руските романси. Самата тя пише романси. Рисува и до момента е с 6 самостоятелни изложби.

Петра Стефанова

Родена е през 1988 г. Завършила е Класическо солово пеене в НМУ "Любомир Пипков". Участвала в майсторски класове и конкурси. Има редица сценични изяви.

Красин Вълчев Химирски
Доктор на филологическите науки. Председател на Сдружението "Приятели на Индонезия – Нусантара" и на Асоциацията на завършилите МГИМО. Роден през 1938 г. в с. Върбица, Врачанско. Работил в МВнР. Има дипломатически мандати в българските посолства в Джакарта, Вашингтон, Москва, Сараево, Босна и Херцеговина. Преподавал е в СУ "Св. Кл.Охридски", НБУ, УНСС, ШУ "Еп. Константин Преславски" и Американския университет в Благоевград. Лектор по индонезийски език в Центъра за източни езици и култури към СУ "Св. Кл.Охридски". Автор на стихосбирките "Вярвам" (1980), "Търся Атлантида" (1987), "Звезден хляб" (1987), "Марсианци" (1996), "Бомба със закъснител" – двуезична на български и английски (1998), "Вашингтонски рецитал" с компакт диск (2005), сборник с разкази "Отворете, Сър!" (1986), есеистичната книга "Камбоджа се бори" (1971).
Негови стихове и проза са преведени на 23 езика. Превежда художествени творби от руски, английски, индонезийски.

Георги Грозев
Член е на Сдружение "Приятели на Индонезия-НУСАНТАРА". Роден е през 1988 г. в София. Абсолвент по Актьорско майсторство в Театрален Колеж "Л. Гройс". Директор на театрална трупа "Акад. А. Г. Новиков". Дългогодишен хорист в хор "Родина". Има участия по театралните и концертни сцени на Испания, Украйна, Унгария, Гърция, Египет, Словения.

Вижте още:
Индонезийски танци и поезия очароваха София
"Клуб Нусантара" представи индонезийска поезия

Сподели в: