Пешеходната зона в центъра на столицата ще оживее с танците и музиката на Уличния Денс Карнавал

16 април е денят, в който за пета поредна година централните улици на столицата ще  оживеят с музиката и танците на Уличния Денс Карнавал. След пролетното почистване  от миналата седмица сега София ще затанцува в уикенда на цветята и ще прогони завинаги зимата. Традиционният Стрийт Денс Парад тази пролет се организира изцяло от Столична Община с подкрепата на г-жа Йорданка Фандъкова. В дългоочакваното танцово шествие освен всички салса и латино школи ще се  включат и известни хип-хип и брейк формации.

Три танцуващи камиона като импровизирани сцени ще пресекат центъра на София, завладявайки с пролетно настроение и позитивна енергия минувачите. Една от сцените на колела ще промотира 7-ия Международен Фанта Денс Фестивал, който ще се проведе от 6 до 8 май в София. Вторият камион ще е с музиката на The Voice Open Dance Stage и ще побере всички хип-хоп и брейк танцьори. Докато третата подвижна сцена ще бъде на Столична Община и Pambos Dancing Center, които са съ-организатори на събитието.  Участие в карнавала ще вземат и софийските школи The Center /хип-хоп/, MakosaNostra /брейк денс/, Street Salseros, Palante, Salsa Ritmo, Salsa La Vista, Dance Academy и други.

Столичната пролетна танцова фиеста е по подобие на големите карнавали по света – тези в Кьолн и Венеция. Парадът е своеобразен ритуал по посрещане на топлия сезон и изпращане на зимата. Облечени в красиви костюми, примамливи танцьори горещо кършат тела, като забавляват и оцветяват динамичното ежедневие.

Денс Стрийт Парадът стартира на 16 април, събота, в 17:00 часа на площад Княз Александър I. Шествието от танцьори в карнавални костюми ще продължи по маршрута хотел „Шератон” – бул. Витоша. Пешеходната зона на най-голямата търговска улица ще бъде отворена специално за камионите на парада, които финално ще акустират и ще разположат сцените си на самия булевард. Тук танцовият маратон ще продължи под открито небе до 20:00 часа.

Сподели в: