Печенката и Веско Ешкенази с видеоклип към „Либертанго”

Факт е видеото към „ Либертанго” на Астор Пиацола, в изпълнение на световния шампион по бийтбокс Адриана Николова – Печенката и Веско Ешкенази.Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Клипът е подарък за абитуриентския бал на Печенката от Dream Team Productions и Домейн Бойар.

Адриана започва да се занимава с бийтбокс преди четири години, като търси информация в интернет и започва да се учи сама. Явява се на различни съзтезания и печели, в т.ч. и световната титла. Световното първенство по бийтбокс се провежда веднъж на 4-и години. Получава подкрепата на родителите си, които са музиканти – майка и е пианистка и диригент, баща и свири на саксофон и кларинет. Освен с музика / Адриана завършва НМУ,София и на 14 юни е абитуриентския и бал/ тя тренира тенис на маса и е трикратен шампион в Плевен.

Бийтбокс се нарича вокално изпълнение, възпроизвеждащо най-често ударни инструменти, скречове или различни музикални ефекти . Най-старият елемент в хип-хоп културата води началото си от Ню Йорк през 60-те години и бил наричан инструмент на бедния. В началото той се е изразявал в лесноизпълними и простоустроени симулации, но по-късно се е превърнал в сложно изкуство, съчетаващо различни звуци и техники.

„ Либертанго” на Астор Пиацола
Аранжимент – Адриана Николова – Печенката
Изпълнение – Веско Ешкенази и Печенката
Режисьор – Васил Стефанов
Продуцент – Dream Team Productions

Сподели в: