„Пет жени в еднакви рокли” с премиера на 3 февруари в Народния театър "Иван Вазов"

Пет жени в еднакви рокли” е на американеца Алън Бол – сценарист на сериалите по HBO „Два метра под земята” и „Истинска кръв”, както и на наградения с Оскар филм „Американски прелести”. Алън Бол е носител на множество престижни отличия, сред които три награди за най-добър сценарий – на Филмовата академия на САЩ, на Американска гилдия на сценаристите и „Златен глобус” (за филма „Американски прелести“, 2000).

За сериала „Два метра под земята ООД“ получава три награди. Две през 2002 г. за Най-добра режисура – на Американската гилдия на режисьоритете, „Еми” и наградата на Американската гилдия на продуцентите за най-добър продуцент на драматичен сериал през 2004 г.

Единствената мъжка роля в спектакъла – на мъж, способен да разбие черупката и на най-голямата любовна скептичка, е поверена на Петър Попйорданов. Заобиколен от пет прекрасни жени, той, както по всичко личи, се чувства отлично в кожата на своя герой.

Действието се развива по време на сватба в „стаята на шаферките”. Момичетата, които не са се срещали от години, набързо превръщат събитието в „тинейджърски” купон, където нищо в интимен план не остава скрито.

Режисьор е Боил Банов, преводач Параскева Джукелова, костюмите са на художничката Марина Додова, сценограф и на сензацията „Казанова”, а сценичното пространство е поверено на Вячеслав Парапанов.

Премиерата на пиесата се очаква на 3 февруари, когато на сцена „Сълза и смях” в Народен театър „Иван Вазов” ще видите Параскева Джукелова, Койна Русева, Ева Тепавичарова, София Бобчева, Симона Халачева и в единствената мъжка роля – Петър Попйорданов.

Още на Kafene.bg:

Стоянка Мутафова започна репетиции в Сатирата на френската комедия „Столетие мое”

"Алкохол" авторски спектакъл на Цветелина Стоянова – Цвъ

„Въображението Мъртво си Представете" по Самюел Бекет

Сподели в: