Петя Александрова – Alexa: Музиката дава смисъл и вкус на живота

Петя Александрова – Alexa е млада поп певица, която неотдавна записа песента „Чувствам добре“. Парчето е международен проект по музика на Тим Меткалф – продуцент на последния албум на Роби Уйлямс и аранжимент на Айс от група Ice Cream. Точно тази песен е поводът за това интервю с нея.

Кратка биография:

Петя е родена в Бълагрия. Като студентка заминава за САЩ, за да учи в прословутата школа на Лий Страсбърг. След прослушване е приета и успешно завършва престижния колеж „The Lee Strasberg Theatre & Film Institute“ в Лос Анжелис, където са усъвършенствали таланта си звезди като Марлон Брандо, Мерлин Монро, Ал Пачино, Анджелина Джоли и мн.др. В школата на Страсбърг Петя се развива като артист, който пее, танцува и играе.

Сега неин вокален педагог е Дейв Строуд – вокален инструктор на „Американ Айдъл“ и на звезди като Майкъл Джексън и Джъстин Тимбърлейк. Alexa посещава Калифорнийски Университет (UCLA), където се усъвършенства като композитор и текстописец.

Добре ли се чувстваш, Alexa?

Чувствам се добре и призовавам всички да се чувстват добре. Не си струва да прекарваме времето, което имаме на тази земя, в лошо настроение. Това се опитвам да кажа в парчето "Чувствам Добре". Понякога се случва да сме сами – да нямаме никого до себе си. Или да се чувстваме предадени. И въпреки това – трябва да се усмихваме и да умеем да се забавляваме, дори в такива трудни моменти. Вярвам в това.

Какво те доведе в музиката и какво ти дава тя?

Имах прекрасно детство, но понякога около мен се случваха и неща, които не ми харесваха. Музиката беше красиво бягство и почти като медитация за мен. От дете се занимавам с танци и така и не успях да забравя тръпката от сцената и до днес. Любовта ми към сцената ме отведе до далечни места и ми откри много нови светове. Последните четири години живях в Лос Анджелис и научих много. Музиката ми дава и смисъл, и вкус всеки ден.

Каква песен мечтаете да изпълните? С кой композитор и автор?

Макар че е обект на много противоречия – бих пяла с Мадона. Тя е жената с най-дълга и постоянна кариера в историята на популярната музиката. Тя защитава правото на жените да бъдат силни и е вдъхновение за милиони хора по света. С удоволствие бих направила дует с нея.Макар и само в мечтите си (смее се). За композитор – аз и сега работя с талантливи композитори, за които само съм мечтала. Върху най-новия сингъл "Чувствам Добре" работих с Тим Меткалф и Айс от Ice Cream. Искам да продължавам и да се развиваме заедно.

За кого пееш?

Пея за всички хора, които имат нужда от музика и от вдъхновение.За хора, на които много им се живее.

Твоето пожелание към читателите на Kafene.bg?

Желая на читателите на Kafene.bg да следват мечтите си, да се наслаждават на хубавите мигове. А пък трудните моменти – нека да им служат като вдъхновение за действие и промяна.

Сподели в: