Петър Чухов обикаля България с книгата си "Камуфлаж"

Петър Чухов – автор на 9 стихосбирки, роман и книга за деца – гостува в Пловдив, Асеновград и Куртово Конаре за премиерата на книгата си "Камуфлаж". Премиерата в Пловдив е в програмата Литературния салон "Spirt and Spirit". Повече за книгата „Камуфлаж” – проза от Петър Чухов (Издателство "Жанет 45") вижте тук. Оформлението на книжното тяло е дело на Капка Кънева

Програмата:

3.02. от 19 ч. – Пловдив, Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36
Разговора води Александър Секулов в рамките на Литературен салон "Spirt and Spirit"

4.02 от 18 ч. – Асеновград, бар КоШиПрайм, ул. Изложение 2

5.02 от 16.00 ч. – Куртово Конаре, Читалище "Любен Каравелов", ул.5 -та, № 2, общ. Стамболийски

Петър Чухов е роден през 1961 г. Творбите му са преведени на 17 езика. Носител на много литературни награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи, в момента е в етнорок групата „Гологан“, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стиховете си.

Деликатна, фина, нежна, ранима проза. Петър Чухов не се бои да представя героите си малко слаби, малко смешни, понякога беззащитни. Защото знае: не е слабост да си слаб, слабост е да се правиш винаги на силен. Е, той не се прави, героите му не се правят, а се движат през света такива, каквито са – накърними, накърнени, но и остроумно изобретателни. Книга, пълна с блестящи хрумки и с уязвима топлота – един „камуфлаж“, от какъвто се нуждае всяко живеене. И твоето също, драги читателю, затова – прочети тези разкази, няма да съжаляваш!
Митко Новков

Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в „Камуфлаж“ разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В „Камуфлаж“ всичките валенции на словото са отворени. В „Камуфлаж“ всяко изречение звучи като хайку. В „Камуфлаж“ виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители.
Деян Енев

От пронизващата острота на детския спомен до трогателната крехкост на снежните човеци в суровия казармен свят, прозата на Петър Чухов е богата на внушения и намеци, на тихи кризи и уж преглътнати болки. Разбира се, тук са и чудните хрумвания, и остроумните закачки, които така ярко нашарват неговата поезия. Но парадоксално наглед, прозата му сякаш е по-лична, по-вглъбена, и зад ирониите ú дебнат рововете на оголена, дълбока чувствителност.
Ангел Игов

През февруари очаквайте:

10.2.2015, вторник, 19 ч. в клуб Петното на Роршах
Ина Иванова представя "Летящ акордеон" (разкази)

Ина Иванова е родена през 1975 година. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009) и „Името на неделята“ (ИК „Жанет 45“, 2012), както и на романа „Кар танеси“ (електронна книга, Public Republic Publishing, 2014).

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания за 2014 година.

Прочетете още:
105 хайку на Петър Чухов в театър „Сфумато”

Сподели в: