Петър Дънов за добродетелите и успеха

За книгата:
Според Дънов развиването на добродетели е най-важната ни задача на тази земя, защото от това зависи собственото ни добруване. Истинските успехи не се измерват с материалните ни придобивки, а с реализирането на вътрешния ни потенциал. Затова Учителя твърди, че за да успявате в този живот, трябват ви силна воля, ум и сърце. Те се добиват само когато човек води един чист и свят живот.

От петте основни качества – Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Доброта – произтичат всички останали човешки добродетели. Те не само ни определят като хора, но дори стоят в основата на физическото ни здраве и благополучие. В книгата са описани качествата на истинския човек и пътят към щастието и успеха: Истинският човек е онзи, който притежава три качества: ум светъл, който мисли право, сърце любящо, което има правилни отношения към всички живи същества, и душа силна, широка, която да обхваща цялата вселена.

Петър Дънов – Учителя Беинса Дуно (1864-1944), е основателят на движението “Бялото братство” в България. Той е велик духовен наставник, лечител и композитор. Неговото духовно наследство съдържа няколко хиляди лекции, изнасяни в продължение на 40 години, както и няколкостотин музикални произведения, които днес биха могли да се нарекат медитативна музика. Той  е създателят на Паневритмията – сакрален танц, който съчетава движение, музика и текст.

Учителя ни учи как да преоткрием вътрешната си връзка с Бога и да заживеем според неговите закони – законите на любовта. Той ни посочва пътя към един прост, но пълноценен живот в хармония с природата.

Издава: ИК Хермес
Съставител: д-р Светла Балтова
Премиера: 3 април 2009 г.
Страници: 184
Корична цена: 6 лв.

* * *

Прочетете още от Петър Дънов:
"За силата на мисълта"
"Великото сега"

Сподели в: