Петте най-добри коледни филма

Със сигурност коледните филми не са само за деца. Година след година те забавляват цялото семейство. Защото Коледа е семеен празник и тогава всички заедно се събираме пред телевизора – от малки до големи. Дядо Коледа, елфите, говорещите елени и всички коледни вълшебствата внасят не само празнично настроение у дома, но и ни напомнят, че заедно с реалния живот съществува и друг, повече или по-малко въображаем свят, който прави хората по-добри, по-загрижени, по-чувствителни и по-обичащи. А точно с такова настроение трябва да посрещнем Новата година.

Чудото на 34-та улица

Miracle on 34th street
1947 г.
Актьорът Ед Уин играе ролята на Крис Крингъл с блестьщите очи. Това със сигурност е най-обичаният телевизионен Дядо Коледа. Накрая се оказва, че всъщност той наистина е човекът от Северния полюс.

Скрудж
Scrooge
1951 г.
"Коледна песен" от Чарз Дикенс е може би най-известната коледна приказка на всички времена. Но от многото телевизионни адаптации, това е тази, която трябва да гледате. Причината е великолепното изпълнение на актьора Алистър Сим, който изпълнява ролята на Ебенезер Скрудж.

Санта Клаус
The Santa Clause
1994 г.
Ако децата успеят да преминат през началото на филма, където Дядо Коледа умира, останалата част от тази комедия е приказна забава. Един Дядо Коледа умира, за да се роди друг, един обикновен татко намира своето призвание като Добрия старец. Нито на него, нито на семейството му е лесно да приемат новата му роля, но каквото е решила съдбата – това трябва да стане.

Дядо кой?
Santa Who?
2000 г.

Телевизионният репортер Питър, приготвяйки ежегодния си репортаж за Бъдни вечер, дасега не се е сблъсквал с непревидени неща. Но, точно тогава, буквално върху главата му пада Дядо Коледа. Дядо Коледа случайно пада от своята вълшебна шейна върху колата на Питър. Всичко щеше да бъде добре, ако добрият старец не беше получил амнезия и не беше забравил кой е.

Елф

Elf
2003 г.
Актьорът Уил Феръл ни дава най-доброто си изпълнение като Бъди Елфа. Пристигайки от Северния полюс в немагичния Ню Йорк, Бъди е забавно непохватен във всичко, което прави. Това е типичният коледен класически филм.

Сподели в: