Петима сицилиански дизайнери гостуват в София

На 26 май 2008 г. от 18:30 до 20:10 часа зала 6 на НДК в София ще се превърне в запазено пространство на италианската мода. Две ревюта, представени от модели на Модна агенция “Визаж”, ще зарадват ценителите на красивите дрехи. Организатор е Бюрото в София на Италианския институт за външна търговия – ИЧЕ. Модното събитие е част от Италианския фестивал, който ще продължи до 9 юни 2008 г. и включва над 40 инициативи.

Първото ревю е запазено за STEFANEL, ANNA RITA N, GAUDI, DENNY ROSE, ZU+ELEMENTS, MISSONI, REPLAY AND SONS. И осемте марки са емблематични за модния свят, носители на свежия италиански стил и въображение.

Изненада за гостите на модното събитие е второто ревю, организирано със сътрудничеството на Casa Sicilia Bulgaria, на което пет млади и талантливи сицилиански дизайнери – Марко Мореале, Валентина Шуме, Патермо, Микеле Боно и Луиза Лупарело ще разкрият специално за българската публика своя поглед към модните тенденции.

Марко Мореале
се вдъхновява от историята на своята Сицилия. Валентина Шуме е дизайнерът на униформите на летището в Римини и си сътрудничи с Академията за мода. Микеле Боно работи с Meditalia Spa в Милано като стилист на известни личности по костюмите за спектакли. Луиза Лупарело е съдружник и собственник на производствена линия за облекло "Луиза Лупарело", а през 1971 г. от съзидателния гений на Фердинандо Патермо се ражда първата линия на марката Патермо, прочута с използваните фини кожи в своите колекции.

Сподели в: