Петима автори споделиха творчеството си в лятно С/мислено четене

На 21 юли в кафе-клуб "Влайкова" се проведе лятно С/мислено четене. Събитието е организирано от младежкия литературен клуб "Отвъд кориците", като това е втора творческа вечер по инициатива на клуба през годината. Два месеца след "С/мисленото априлско четене", още петима автори представиха своя поезия и проза пред публика.

На сцената се изявиха Ани Димиева, Тео Буковски, Сиана Иванова и Бианка Панова, преди специалният гост на лятното четене Иван Русланов да представи откъс от своя роман "Среднощни светлини". По време на събитието имаше и специална част за публиката, в която присъстващите дискутираха по темата "Достатъчно подкрепа ли получават младите автори в България?". Вечерта беше изпълнена с фантастика, хумор, любов и творческа мисъл. Всеки един от творците допринесе по своя уникален начин за разнообразието от емоции, които предостави събитието.

Клуб "Отвъд кориците" продължава да дава сцена на млади таланти в областта на литературата, за да може тяхното творчество да достигне до читателите. Организацията има за цел да подбуди любовта към четенето сред подрастващите и тийнейджърите и да изгради среда за четящи и пишещи младежи. Освен двете литературни четения, "Отвъд кориците" организира и ежемесечни литературни дискусии на различни теми, а от есента съоснователите Денис Олегов и Божидар Иванов обещават много нови изненади в програмата на клуба.

"Отвъд кориците" е част от клубовете към проекта ABLE Mentor

Сподели в: