„Перфектно 1“ – криминален роман от Румен Алексов

„Перфектно 1“ е криминален роман за прехода, който разказва с чувство за хумор както за научни открития, така и за многобройни мръсни сделки, финансови афери, хомосексуални връзки и други.
Румен Алексов (1956–2010) е писал къси разкази и фейлетони, за които е получил няколко отличия преди 10.10.1989. След смяната на режима спира да пише до момента, в който, както сам казва, „думите са се върнали излъскани и подредени“. „Перфектно 1“ е първият му роман. Стилът му е лек и увлекателен, с характерното за писателя остроумие и проницателност.
На въпроса защо перфектно Румен Алексов отговаря: „Всеки престъпник си мисли, че всичко е изпипал, но истината е, че само Бог е перфектен“. Авторът е работил вечер на чаша водка, без да препрочита, без да задрасква и с вътрешното убеждение, че някой му диктува. Ще попитате защо eдно – защото авторът подготвяше втората и третата част от замислената трилогия, преди неочаквано да ни напусне в края на 2010 г., малко след като ръкописът му, оставен в Colibri, беше одобрен за издаване.

Очаквайте на 29 август книгата „Перфектно 1“ от Румен Алексов,
цена 12 лв.,
128 стр.

Сподели в: