"Педро, актьорите и … аз" – любителско кино за приятели

Какво е необходимо, за да разкажеш за своите приятели за любимия ти режисьор или за мечтите, които те правят жив? Една любителска камера, седмица време за монтаж и  добри намерения.

"Педро, актьорите и … аз” е филм, съдържащ кадри от товрчеството на Педро Алмодовар, интервюта с актьори, които през периода април 2007 – март 2008 г. бяха част от трупата на ДТ Ловеч и с много любов работиха върху проект, свързан с творчеството на Алмодовар. Това е филм с мигове от репетиции и съвместни пътувания на екипа от спектакъла PLAY/BACK.

Година по-късно някои от актьорите вече не са в театъра, дори не живеят в България. Дали все по-често театърът е духовна форма на миграция между света на реалното и въображаемото и колко струват мечтите ни в театъра – затова и за приятелството… в един любителски филм. Толкова любителски – като начина ни на живот…

Сценарий, камера, режисура и монтаж: Елица Матеева.
С участието на: Диана Любенова, Слава Георгиева, Ралица Ковачева-Бежан, Златко Митрески, Невена Денчева, Николай Чилов, Мирослав Николов, Педро Алмодовар, Кармен Маура, Хавиер Бардем и много приятели.

Времетраене -77 мин.
Място – Малък салон – ТР "Сфумато", 1 юли 2008 г. – малко след 18:00 часа.

Сподели в: