Патрик Демпси се опитва да спре сватбата на най-добрата си приятелка

В романтичната комедия "Шаферът” Том (Патрик Демпси) има хубав живот. Той е сексапилен, преуспял мъж и знае, че винаги може да разчита на Хана (Mишел Монаган) – неговата възхитителна най-добра приятелка. Всичко е наред, докато Хана не заминава в командировка за Шотландия за шест седмици и Том не осъзнава колко празен е животът му без нея. Той решава да й предложи брак, когато тя се върне, но скоро разбира, че Хана се е сгодила за красив и заможен шотландец и планира да се мести в Шотландия. Когато тя го моли да стане неин шафер, той неохотно се съгласява, надявайки се да спре сватбата преди да е станало твърде късно. Но Хана разбира, че Том би се оженил и е заставена да избира между най-добрия си приятел и мъжа, който й е предложил брак първи.

"В основата на "Шаферът” лежи една стара идея, че си неспособен да видиш любовта, когато е най-близко до теб”, споделя режисьорът Пол Уейланд. "Том е сексапилен мъж, който лесно спечелва жените, но не е готов да се обвърже. Когато Хана среща някой друг, той осъзнава, че тя е жената на живота му”.

"За нещастие, Том открива твърде късно, че Хана е неговата истинска любов”, казва Демпси. "Хана вярва в истинската любов и в брака, докато Том е мъж на много жени”.

Мишел Mонаган
споделя: "Наистина исках да бъда част от този проект, защото много харесах историята и екипа. Странното съвпадение е, че бях преживяла подобна ситуация – когато се омъжих, моят най-добър приятел ми беше шафер”.

От самото начало продуцентът Нийл Моритс иска Патрик Демпси да изпълни главната мъжка роля. "Когато ни изпратиха сценария, ние много харесахме концепцията”, припомня си Mоритс. "Аз бях фен на Патрик Демпси още от "Can’t Buy Me Love” и "Сватбен сезон”. Той беше първият актьор, на който предложихме ролята”.

Премиерна дата в България: 1 август 2008 г.
Производител: "Kaplan/Perrone Entertainment", "Relativity Media", "Original Film"
Световен разпространител: ‘Sony Pictures Releasing’
Оригинално заглавие: “Made of honor”                                                                                      
Националност: САЩ
Световна премиера: 2 май 2008 г.                                                                                          
Времетраене: 1 ч. 41 мин.
 
Режисьор: Пол Уейланд                                                                            
Сценарист: Хари Eлфонт, Дебора Kаплан                  
Редактор: Ричард Маркс
Оператор : Тони Пиърс-Робъртс                                   
Художник: Калина Иванова
Костюми: Пени Роуз
Музика: Рупърт Грегсън-Уилиамс
Продуцент: Нийл Моритс                                              
Изп. продуценти: Калъм Грийн, Таня Ландо, Аманда Люис        

Сподели в: