Парти с комбинацията между изкуство и еко съзнание

Пионерите на клубната world/ethno dance сцена у нас Global Vision Circle приготвят ежегодното си голямо събитие, посветено на радостната и танцувална музика от цялото земно кълбо – Африка, Бразилия, Индия, Куба, Ямайка и Балканите, както и на разгръщането на творческия потенциал у всяко човешко същество. Тазгодишното издание на традиционното вече парти се задава в седмицата след Великден на 9 Април (Петък) в Парти Центъра 4КМ под името Global Vision Night (vol.2), разбира се. Този път освен осемте диджеи – музикални полиглоти от огранизацията домакин, ще имаме удоволствието да видим и чуем уникалното мултиритмично включване на специалния девети елемент на вечерта – госта от Норвегия – DJ 99.
www.myspace.com/dj99dj99, www.dj99.no

Тази година създателите на едни от най-нестндартните и иновативни партита в столицата Global Vision Circle поставят особен акцент върху комбинацията между изкуство и еко съзнание. Затова преди избухването на горещите танци вечерта още от следобеда в Парти Центъра ще започнат разнообразни уъркшопи по капоейра (бразилското бойно изкуство – танц), въздушна акробатика, жонглиране и пой (въртене на ленти, топки или огън), правене на лампи от хартия, както и изработване на бижута от отпадъчни материали.

Поради ограничените места в “работилниците” участието в тях трябва да се заяви предварително. За повече информация и записвания за уъркшопите, виж описанията им по-долу или на сайта www.globalvisioncircle.org и страницата на Global Vision Circle във фейсбук.

Capoeira & Samba Workshop с водещ Валери Иванов от Асоциация Капоейра България.
www.capoeira-bulgaria.bganything.com

Капоейра – Как да направим стойка на ръце /бананейра/ в капоейра
Самба – Как се танцува улична самба в кръг и самба ритмика на пандейро /дайре/
Бъдете с удобни дрехи!!!

Цена за участие: 6 лв.

Въздушна акробатика с водещ Бенита Примо от Creaticus.
A performance generating company. www.ideasfactorybg.blogspot.com
Creaticus предлага за пръв път в нашия град отворен уъркшоп по въздушна акробатика. Във въздуха изчезват страховете, развихрят се мечтите, телата стават силни и духа крилат. Ще имате уникалния шанс да пробвате въздушен цирков инвентар – трапец и воали под надзора на опитни и сигурни инструктури. Носете си удобни дрехи, усмивки, фотоапарат и въображение.
Цена за участие: 10лв
Жонглиране и пой с водещ Давид (Италия) от Cumbojuggle. Keep the balance. www.ideasfactorybg.blogspot.com
“Един час жонглиране на ден се равнява на един час медитация на ден.”
Първата стъпка, за да зажонглирате е да се включите в уъркшопа за жонглиране и пой на CUMBOJUGGLE.Той е специално предназначен за начинаещи и средно напреднали. С нас ще се научите:
Как сами да направите своя пой и своите жонгльорски топки.
Как да подобрите координацията си и усещането за света около вас.
Как да задържате вниманието на публиката и поне 3 летящи топки във въздуха.
Жонглирайте. Поддържайте баланса!
За пой, моля донесете чифт дълги чорапи. В случай, че нямате, можете да си купите от нас за 3лв.
Цена за участие: 6лв.

"Работилница за светила" или как да си направим лампа от хартия с водещ Юлия Денчева
www.myspace.com/sunnyju

Пригответе вашето въображение и с малко вдъхновение уловете светлината от природата и деликато украсете дома си с нея.
Добре дошли в "Работилница за светила"!Тук ще създадем лампи от естествени материали и ръчноизработена хартия, които ще омагьосат дома ви с меката си светлина и естествено излъчване:)
Донесете си вдъхновение и творческа нагласа, а останалото ще ви осигурим ние.
Всеки ще си тръгне с едно светило, което да грейне в дома му!

(Без)ценната ви лампа ще изработите срещу само 20 лв.

Отпадък или оригинален работен материал? Правене на бижута от отпадъчни материали с водещ Барбора от Беглика

Ще правим обеци, гердани, гривни, ключодържатели и фиби за коса от хартия, стари списания, капачки от бира, пластмасови шишета, платки от компютри, стари часовници, части от електроуреди и всичко, което намерите и ви хареса. Ще използваме всичко донесено и смятано за отпадък като ресурс за творба, за претворяване на нещо ново, естетично и полезно.

Носете си каквито материали ви хрумнат, ако имате и малки електрически клещи също. Всички останали инструменти и пособия са от нас.

Цена за участие: 3 лв.

Уъркшопите започват в 18 часа, средната големина на групите е 10- 15 човека, затова моля заявете предварително участие на info@globalvisioncircle.org или чрез контакт формата на www.globalvisioncircle.org

Сподели в: