Парти прожекция на „Едуард Ножиците“ в програмата на Future Shorts

Римейкът на Едуард Ножиците се завръща след силно представяне на големите награди на списание Empire в Лондон

На 29 март, четвъртък, в столичния клуб MIXTAPE 5 ще се състои специалната парти прожекция на Future Shorts, най-новият и бързо развиващ се международен pop-up филмов фестивал и DVD лейбъл. Миленита и джаз бенд заедно с майстора на грууви звученето Досю Амуджев ще бъдат специални гости на купона.

Future Shorts България и Jameson представят победителя в тазгодишния конкурс за римейк на филм в 60 секунди – Jameson Empire Done in 60 Seconds. Алтернативната версия на „Едуард Ножиците“ на Росен Илиев и Мелина-Елина Бондокова спечели безапелационно надпреварата в България и се класира в световния топ 5 на големия финал преди броени дни в Лондон. Едноминутното произведение ще впечатли присъстващите с остроумие и наситено черно чувство за хумор.

Филмът припомня чара на традиционната анимация, изпълнена по един брилянтен начин от Мелина-Елина и представя уникален и много забавен прочит на култовото произведение на Тим Бъртън. Легендарният режисьор успя да изгледа анимацията лично на бляскавата церемония по връчването на големите награди в Лондон, където заслужено своето място намериха и младите български автори.

Още по темата:

Future Shorts с парти прожекции на новата фестивална програма в страната

Програма на фестивала "Пролетни шорти"

"Едуард Ножиците" достигна до големите награди на списание Empire в Лондон

Сподели в: