Парти "Джаз фокус 2013"

Проектът „Джаз Фокус 2013“ ще се състои на 10.11.2013, Sofia Live Club, 19 ч. Това е концерт, проследяващ развитието на българския вокален джаз от самото му появяване до днешни дни. Като своеобразно продължение на мисията на първия български джаз квартет „Джаз Фокус 65“, екипът по проекта има за цел да прокара невидимата нишка между българския джаз преди, този сега и да създаде условия за съществуването му и занапред.

В това музикално пътешествие главни разказвачи ще бъдат гласът на младата джаз вокалистка Марина Драгомирецкая и тромпетът на Мишо Йосифов. Сцената на Sofia Live Club ще се изпълни и с други утвърдени имена от родното джаз поприще като: Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни.

В концерта ще прозвучат пиеси на Вили Казасян, Антони Дончев, Ангел Заберски – син, Христо Йоцов, Симеон Венков и др., като модерните им аранжименти, създадени от Мишо Йосифов ще ги поизтупат от праха и ще им дадат съвременен прочит.

Вечерта на събитието ще бъде премиерна и за новата авторска джаз пиеса „Понякога“, чиято музика и текст са написани специално за Марина от Мишо Йосифов и младата поетеса Владислава Генова.

В неделя, 10-ти ноември, екипът на „Джаз Фокус 2013“ кани на музикално пътешествие в българския джаз както ценителите на джаза, така и хората, които не го познават и ще имат идеалната възможност да се запознаят с него и да го обикнат.

Какво
?
Джаз Фокус 2013 – пътешествие през българския джаз
Къде и кога?
Sofia Live club, 10 ноември,неделя – 19 ч.
Кой?
Марина Драгомирецкая – вокал, Мишо Йосифов – тромпет,
Велислав Стоянов – тромбон, ДимитърЛьолев – саксофон,
Милен Кукошаров – пиано, Калин Жечев – пиано,
Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни

Сподели в: