"Паркър" по романа на Доналд Уестлейк

Един ветеран-престъпник с безкомпромисен кодекс на честта търси отмъщение срещу жестоката банда, която го е измамила в ПАРКЪР, непреклонен съвременен филм ноар, развиващ се сред безподобния разкош и богатства на Палм Бийч. Режисиран от носителя на Оскар Тейлър Хакфорд, ПАРКЪР пренася за първи път на големия екран хладнокръвния култов антигерой на прочутия романист Доналд Уестлейк.

Най-дръзкият, методичен и безмилостен крадец в този бизнес, Паркър (Джейсън Стейтъм) е експерт в планирането и осъществяването на наглед невъзможни обири. Единственото, което той изисква от екипа си, е абсолютна лоялност – и стриктно придържане към плана. Но когато последният му обир донася смърт заради небрежността на един от членовете на екипа, Паркър отклонява поканата на шефа на бандата Меландър да участва в следващия им обир. Тъй като не приемат "не" за отговор, крадците се обръщат срещу Паркър, оставяйки го почти мъртъв насред пустошта.

Оцелял при нападението и решен да си отмъсти на хората, които са го предали, Паркър проследява бандата до бляскавия Палм Бийч. Представяйки се за богат тексасец, който търси да си купи къща, той среща Лесли (Дженифър Лопес), мизерстващ агент по недвижими имоти с енциклопедични знания за острова. С нейна помощ, той разкрива плана на бандата да отмъкнат бижута за над 50 милиона долара, и измисля план да прибере плячката им и да си отмъсти.
Но Паркър е разгневил съюзниците на бандата от Чикаго, което го прави мишена за наемните убийци на мафията. Сега, за да си отмъсти, той ще трябва първо да оцелее.

Във филма участват Джейсън Стейтъм (THE EXPENDABLES, МЕХАНИКЪТ), Дженифър Лопес (СВАТБЕНИЯТ АГЕНТ, EL CANTANTE), Майкъл Чиклис (ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА), трикратно номинираният за Оскар Ник Нолти (ПРИНЦЪТ НА ПРИЛИВИТЕ), Клифтън Колинс (КАПОТЕ, ТРАФИК), Мика Хауптман (ЖЕЛЕЗНИЯТ ЧОВЕК) и Пати Люпон (ДА ВОЗИШ МИС ДЕЙЗИ).

ПАРКЪР е режисиран от носителя на Оскар Тейлър Хакфорд. Джон Маклафлин (ХИЧКОК) е автор на сценария по романа "Flashfire" на номинирания за Оскар Доналд Уестлейк (МОШЕНИЦИ, ВТОРИ БАЩА). Продуценти са Лес Алекзандър (WHO DO YOU LOVE), Тейлър Хакфорд (РЕЙ, АДВОКАТ НА ДЯВОЛА), Стивън Часман (ТРАНСПОРТЪР, БАНКОВИЯТ ОБИР), Сидни Кимъл (КЕШБОЛ, АДВОКАТЪТ С ЛИНКЪЛНА). Оператор е Джей Майкъл Муро (КАТАСТРОФА, ЧАС ПИК 3).

Сподели в: