Панаир на книгата Франкфурт 2007

Панаирът на книгата във Франкфурт приключи вчера. Оттам се завърнаха авторката на дебютната книга „Светлина след смърта” Ваня Червенкова и популярния медиен консултант  Наско Лазаров.
Изложението на книгата е не само място за бизнессрещи,но и мащабен пазар за автори,издатели,книжарници,библиотекари, търговци на произведения на изкуството,литературни агенти,пиари,журналисти ,информациони посредници и читатели,както и за хора търгуващи с издателски права и патенти.
Заедно с писателя  Атанас Панайотов те посетиха всички палати на престижния панаир и проведоха бизнессрещи с големи издателства от Европа и Америка.
Изключителен интерс към книгата проявиха китайското издателство на световния бестселър за деца Хари Потър, Индия,Мексико,Бразилия,Гърция и Нигерия.
На специална среща с дирекотра на Азиатския панаир на книгата в Абу Даби Доктор Уисам Ал Харири бе поканена да вземе участие във финансирания от Престолонаследника на Емиратсвото Султан бин Тахнун Ал Нахаян проект за превод на 7 000 произведения на автори от цял свят.
През месец март Ваня Червенкова,  Атанас  Панайотов  и Наско Лазаров ще бъдат специални гости на Директора на панаира.

Книгата ‘Светлина след смъртта’ бе презентриана пред големите издателства на седем езика, а авторката й ги запозна с най -новия си проект – първата българска аудиокнига при това изчетена от самата нея.
Новият продукт ще бъде на пазара през ноември и ще бъде разпостранен чрез големи печатни български издания,както и чрез разпостранителската мрежа на българските книжарници.
Аудиокнигата е посвтена на невинните жертви на всички онези, които тази година станаха жертви на зловещата война по пътищата. Тя посвещава своя албум-книга в 3 части на незнайните хора,загинали в следствие на безумните и безрасъдни грешки в автомобилни катастрофи.
Електронния  аудио вариант на книгата ще бъде прдставена в нестандартен формат, актуален със световните тенденции.
Демо вариант и презентация на своята книга Ваня Червенкова подари на турския културен министър,който направи изключително силно и добро впечатление с присъствието си на книжния панаир.

Сподели в: