Пак става дума за "Изневяра"

Няма нужда да отгатваме коя книга е номер 1 по продажби за седмицата 18-24 август в книжарници "Сиела" в цялата страна. Първенецът, отново, за пореден път е "Изневяра" на Паулу Коелю.

Класация на книжарници Сиела
1. Изневяра, автор Паулу Коелю, издателство Обсидиан

2. Петдесет нюанса сиво, автор Е Л Джеймс, издателство Бард

3. Вината в нашите звезди, автор Джон Грийн, издателство Егмонт България

4. Войната на буквите, автор Людмила Филипова, издателство Егмонт България

5. Къща от карти, автор Майкъл Добс, издателство Сиела

6. Щастието е чаша чай с теб, автор Мамен Санчес, издателство Хермес

7. Кривата на щастието, автор Иво Иванов, издателство Вакон

8. Любов, автор Елиф Шафак, издателство Егмонт България

9. 20 стъпки напред, автор Хорхе Букай, издателство Хермес

10. Парижкият апартамент, автор Мишел Гейбъл, издателство Софт прес

Акцент в бюлетина за месец август:

"Изменник" от Робин Йънг – (книга 2 от трилогията “Бунт”)

Английският крал Едуард настъпва в Шотландия. Кампанията му да обедини Британските острови под една корона е вдъхновена от пророчество за крал Артур. Вече е подчинил Уелс и сега има нужда само от Жезъла на Свети Малъки, символ на ирландската нация, за да осъществи съкровеното си желание.

Само един човек може да осуети плана му. Робърт Брус напуска разкъсваното си от война отечество и отплава за Ирландия, решен да
намери Жезъла, за да не попадне в ръцете на Едуард. Във вените му тече кръвта на крале, а съдбата му да превърне в реалност претенцията на фамилния клан за трона на Шотландия изгаря мозъка му. Робърт бяга през дивата страна, преследван от безмилостен убиец, но му предстои още дълъг път преди да постигне амбицията си. И други очи гледат към короната на Шотландия, срещу него са се съюзили стари врагове.

Това е игра на завоевания, могъщество и коварство и Робърт разбира, че за да оцелее, трябва първо да се откаже от всичко, което му е скъпо.
Винаги е бил готов да умре на бойното поле, но какво друго трябва да жертва, за да запази живи надеждите си?

“Изменник” е изумителен разказ за съзаклятия, поделена вярност, битки и предателства – великолепен портрет на Средновековието.

“Робин Йънг го рисува отново с това продължение на “Бунт”. С типичния за нея замах тя прокарва изпълнен със страсти път през размирните, сложни, разделни времена на Брус и Уолъс, които обясняват многобройните предателства, удари в гръб и измени. Тя преплита преклонението пред древните реликви и тяхното обаяние с кървавия прагматизъм на всяващата ужас армия на Едуард, за да създаде една великолепна, кървава и изпълнена със страсти история, която ще се хареса както на почитателите на “Червената кралица” на Филипа Грегъри, така и на онези, които харесват „Агинкорт” на Бърнард Корнуел.”

Манда Скот, автор на бестселъри от поредицата за келтската царица Боудика, получили международна известност.

Прочетете още:

Мартин Ралчевски за "Емигрант" и литературното огледало – I-ва част

Мартин Ралчевски за "Емигрант" и литературното огледало – II-ра част

Кои книги промениха живота ти?

Сподели в: