Пабло Хелд Трио с концерт в София

Роден на 27 декември 1986 г., германският пианист и композитор Пабло Хелд е младата сензация на европейската джаз сцена. Той печели три пъти наградата на Нордхайн-Вестфалн "Jugend Jazzt"през 1999, 2003 и 2005 г., като първата, когато е само на 12 години. Пабло Хелд учи в Кьолн при изключителния пианист Хуберт Нус. Дебютният му албум "Forest of Oblivion" е високо оценен от критиката с множество положителни рецензии в пресата. На 23 годишна възраст той вече има издаден и втори албум "Music" с още по-ярък и отличаващ се профил. А през март 2010 Пабло събира девет музиканти в залата на германското радио в Кьолн, за да запише своя трети албум "Glow", който отново е в каталога на Пирует Рекърдс.

Музикантите от триото на Пабло Хелд свирят музика, която оставя трайно впечатление у слушателя. Независимо, че е много млад –  Хелд издава първия си албум на 21 години – той е учудващо уверен в себе си и има формиран собствен стил. Музиката му е загадъчна и вглъбена, но в едно с това тя и успява да ангажира, да въвлече слушателя, като работата му с Роберт Ландферман и Йонас Бургвинкел само допринася за постигането на този ефект.

Пабло Хелд  Трио гостува в София по покана на Джаз Плюс Концерти, като концертът се осъществява със съдействието на Гьоте институт.

Изявата му ще се състои на 15 юни в София Лайв Клуб от 20:00 часа  и по време на концерта тютюнопушенето в клуба ще бъде забранено.

Билети за концерта на Пабло Хелд Трио може да намерите в София Лайв Клуб и в системата на Тикетплюс.

Сподели в: