Още информация за концерта на Металика

Ето и малко полезно инфо за всички фенове, които ще се присъединят към грандиозното събитие:

Вратите на Националния стадион "Васил Левски" ще се отворят в 15:00 часа. Приканват се всички да се ориентират достатъчно навреме към локацията, за да могат безпроблемно да се настанят и да се предотвратят струпвания на хора.

Посетители в нетрезво състояние и неадекватно поведение няма да бъдат допускани в тази зона и съответно на концерта. Феновете могат да се подсигурят с дъждобрани, ако метеорологичните условия го изискват.

С оглед на безопасността около стадиона ще има заградена зона, в която ще се извършват проверки. В тази зона не се допускат:

  • хладно и огнестрелно оръжие
  • вериги и карабинери
  • стъклени бутилки
  • чадъри
  • всякакъв вид фотоапарати и видео камери
  • други апарати и предмети, застрашаващи сигурността на мероприятието и посетителите

За концерта бандата идва с огромна продукция, която пътува с над 15 тира. Само осветлението за шоуто е над 40 тона. Сцената, която ще бъде построена за лайва, е с размери 25 метра в широчина, 14 в дълбочина и три метра висока.

Очевидци на шоуто на Metallica тази година твърдят, че групата забива по-яко от всякога и в сет листа има парчета от класически албуми като Master of Puppets, And Justice For All и едноименния Metallica, по-известен като Черната Металика. Има сериозен шанс българските фенове най-после да чуят и Seek And Destroy (от албума Kill ‘Em All, 1983) на живо.

Преди Metallica в 19:00 часа на сцената ще се качат да подгреят феновете американските рокери Sword, които ще направят 40-минутен сет, а след тях ще забие и супергрупата на Фил Анселмо (Pantera) – Down. Фил и компания ще направят 45-минутен сет.

* * *

Историята на Металика

Сподели в: