Още две награди за Проблемът с комарите и други истории

„Проблемът с комарите и други истории” на режисьора Андрей Паунов и продуцентката Мартичка Божилова (АГИТПРОП) получи още две награди.

След съвсем скорошната специална награда от кинофестивала в Карлови Вари, „Проблемът с комарите и други истории” се сдоби с още две награди в последния уикенд на месец юли. На току-що завършилия в Мотовун (Хърватия) кинофестивал на независимото кино филмът спечели наградата „ОтАдоА” за най-добър регионален филм, която има финансова стойност и се дава специално за подпомагане разпространението на филми от и в „региона от Албания до Австрия” като реакция на факта, че жителите на балканските страни рядко имат възможност да гледат филми на своите съседи.

По същото време „Проблемът с комарите и други истории” беше представен и на фестивала за документално кино BRITDOC в Оксфорд, където отнесе още една специална награда. В близките месеци програмата на филма е изключително интензивна: през август предстои най-големия балкански кинофестивал в Сараево, после идват най-големия северноамерикански фестивал в Торонто и най-големия азиатски фестивал в Пусан, а след това Лондон, Рейкявик, Варшава, Солун.

Още информация за филма

Сподели в: