Още веднъж – Халил Джубран

На 9 септември от 19.30 часа, във Фоайето на Дома на киното ще се проведе още веднъж вечре, посветена на Халил Джубран (след успешното първоначално събитие през юни).

Творчеството на прочутия и обичан ливански поет и философ ще бъде представено от Мая Ценова и Михаила Йорданова – членове на Форум за арабска култура/ Forum for Arab Culture/. Мая Ценова е първият преводач в България на Халил Джубран и е посветила дълги години на преводи от арабски език.

Мая Ценова ще представи непревеждани текстове на твореца и още много текстове, като лично обеща едно незабравимо събитие, посветено на Джубран.

Събитието ще продължи с четене на откъси от „Пророкът” – книгата с поетични есета в проза, преведена над 40 езика в цял свят.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ – ХАЛИЛ ДЖУБРАН ще завърши с филма "Пророкът от Халил Джубран" / Kahlil Gibran's The Prophet – анимационна антология от режисьора Роджър Алърс (Цар Лъв), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване. Продуцент на екранизацията е актрисата Салма Хайек.

Събитието се реализира с любезното съдействие на ФОРУМ за АРАБСКА КУЛТУРА и Издателство КИБЕА.
Филмът „Пророкът” от Халил Джубран се разпространява от Арт Фест.

Сподели в: