Очаквайте филма на Георги Стоев – Летете с Росинант

От 30 ноември 2007 г. Александра Филмс ще разпространява новия филм "Летете с Росинант" (1 ч.26 мин.), копродукция между  България, Сърбия и Австрия.

Българска оперна трупа е на турне в Европа. Поради липса на пари пътуват със стар, почти негоден автобус, наречен “Росинант”.Когато шофьорът се напива от радост, че му се е родил син, кормилото поема възрастния диригент- лош шофьор, който вярва в своята непогрешимост. По време на пътуването новия член на оркестъра – разсеяния тимпанист Теди, неусетно се влюбва в младата Мария. Тяхната зараждаща се връзка се следи от целия състав на операта и скоро двамата са въвлечени в сложна плетеница от бившите любови и настояща завист между членовeтe на трупата. Докато километрите летят, в автобуса се развихря купон, музикантите свирят и пеят – празнуват раждането на сина на шофьора. Във вакханалното смесване на оперни мотиви и народни ритми от Балканите маестрото открива отражение на собствените си търсения и създава мечтаната от него опера.

В концертната зала музикантите постигат бляскав успех, вдъхновено дирижирани от щастливия маестро.Сякаш на всички са им поникнали ангелски крила. Дори автобусът, старият “Росинант”, литва в облаците. И понеже рейсът е български, от небето на оперната сцена пада едното му колело. Но за какво са им колела – нали със силата на любовта и музиката – могат да летят!

Режисьор: Георги  Стоев – Джеки  (Спас и Нели)                                
Сценарист: Светослав Овчаров, Георги Стоев -Джеки    
Оператор: Пламен Гелинов
Музика
: Горан Брегович (Циганско време, Аризонска мечта, Ъндърграунд,27 откраднати целувки, Музика за сватби и погребения)
Продуценти: Диана Дамянова, Александър Методиев           
Изп. продуцент: Александър Методиев
                          
В ролите: Кръстю Лафазанов, Ицко Финци, Стефания Колева, Мая Новоселска, Дидо Мачев, Татяна Лолова, Жанет Иванова, Георги Мамалев, Жанет Иванова, Нона Йотова, Венци Такев, Нона Йотова, Васил Денев, Христо Коритаров, Анна Шехтова, Боряна Шехтова,Саша Филипова, Симеон Щерев.

Сподели в: