Очаквайте на 22 август сензационната биография на „Ив Сен Лоран“

На 22 август излиза сензационната биография на „Ив Сен Лоран“.
Това е първата книга от поредицата за мода на издателство „Колибри“,в която се очакват още биографиите на Прада, Армани, Версаче и др.

„Ив Сен Лоран“ (Превод: Галина Меламед, 400 стр., 18 лв.) разказва живота на големия моден дизайнер, заявил на тринайсетгодишна възраст: „Един ден името ми ще е изписано с огнени букви на „Шан-з-Елизе“.
Това е разказ за младежа в тъмния костюм, който на двайсет и една години наследява Кристиан Диор, за мъжа, който минава през депресии, алкохол, наркотици и електрошокове, за твореца, който заедно
с Пиер Берже, своя делови и интимен партньор, създава неподражаемата империя на модата.

Биографията на Ив Сен Лоран от френската журналистка Лоранс Бенаим е посветена на трудния и вълнуващ път на моделиера с тънък вкус и неповторим усет за женската дреха, но и на невероятния и непознат свят на висшата мода.

Роклята не е архитектура, а дом: тя не е ушита, за да бъде съзерцавана, а за да бъде обитавана,
казва Ив Сен Лоран.

Отказ от романа:

Пиер Карден е бил пионерът на прет-а-портето във Франция. Но той само е експериментирал. Всъщност именно Ив Сен Лоран, лансирайки прет-а-порте, което лично създава, произвежда и разпространява, е причина за истинското му признание. „С него всичко се промени“ – гордо казва Пиер Берже. Към тази дейност, считана дотогава само за икономическа необходимост, Сен Лоран прибавя удоволствието да облича епохата си, като я учудва.

Сподели в: