От 20 февруари "Спонджбоб: Гъба на сухо" тръгва по кината

От дата 20 февруари Парамаунт Анимейшън и Никълодеон Мувиз ни поднасят „Спонджбоб: Гъба на сухо“, напълно ново приключение на 3D, което е щуро и забавно като заглавието си. За пръв път Спонджбоб Квадратни гащи, любимото безгръбначно на света, обитаващо морето, излиза на брега в нашия свят за най-супергероичното си приключение досега.

Животът в Бикини Ботъм не би могъл да е по-хубав за вечния оптимист Спонджбоб (Том Кени) и приятелите му: вярната морска звезда Патрик (Бил Фейгърбак), сардоничната сепия (Роджър Бъмпас), учената катерица Санди (Каролин Лорънс) и капиталистическото ракообразно Г-н Крабс (Кланси Браун). Когато свръхсекретната рецепта за прочутите рачешки сандвичи е открадната, отколешните противници Спонджбоб и Планктон (г-н Лорънс) трябва да обединят силите си за пътуване през времето и пространството, за да овладеят вътрешната си суперсила и да се преборят със злокобния пират Бургерската брада (Антонио Бандерас), като използват собствените му планове за вкусните деликатеси.

За поредицата с най-висок рейтинг в историята на Никълодеон и международно явление, траещо от десетилетия, режисьорът Пол Тибит казва: „Това е всичко, което бихте желали от един филм. Взехме познати образи и ги пратихме в съвсем нова посока – това е филм с непрестанно пътуване, филм със супергерои, пост-апокалиптичен филм и всичко е на 3D!“

"Спонджбоб: Гъба на сухо" е режисиран от Пол Тибит с режисура на живите сцени от Майк Мичъл, изпълнителни продуценти са Стивън Хилънбърг, Кейл Бойтър, Нан Моралес и Крейг Сост, продуценти са Пол Тибит и Мери Пеърънт. "Спонджбоб: Гъба на сухо" е на основата на хитовата поредица „Спонджбоб Квадратни Гащи“, създадена от Стивън Хилънбърг по сюжет на Хилънбърг и Пол Тибит и сценарий на Джонатан Ейбъл и Глен Бъргър.

Прочетете още:
Излизат от печат първите три книжки от детска поредица за Спондж Боб Квадратни гащи

Сподели в: