От тази събота тръгва „МРЕЖ@ТА 2.О”

От тази събота, 23 февруари 2008 г. започва излъчването на новото предаване „Мрежата 2.0” в ефира на ТВ2. „Мрежата” е предаване с 8 годишна история. Започва да се излъчва в далечната 1999 г. по БНТ и може да се нарече пионерът на уеб предаванията в България.  Автор и водещ е Георги Крумов, създател на „Мрежата”. “Зад името „Мрежата 2.0” се крият усилията на екип от професионалисти в областта на медиите, компютърната индустрия, интернет и видеоарта, с дългогодишен опит в съответната област. Усилията и целите на екипа са насочени към създаването и развитието на телевизионно предаване, отразяващо по адекватен начин съвременното развитие на медиите и тяхното сливане в единен информационно-развлекателен поток „инфотейнмънт”, носещ полъха на новото хилядолетие. Към първоначалното ни заглавие добавихме „2.0”, което за всеки интересуващ се от интернет е ясно, че става въпрос за новата уеб версия. Мрежата се превръща в универсална операционна система ”, разяснява концепцията Георги Крумов.

С появата на „Мрежата 2.0” в ефира на ТВ2, телевизията продължава да изпълнява концепцията, която представи при стартирането си. “С новото предаване даваме заявка за реализиране на желанието ни да обединим традиционната телевизия и новите технологии. Ние се стремим да станем първата конвергентна медиа в България. Искаме да покажем, че предаванията за уеб пространството могат да бъдат както интересни и забавни, така и образователни”, пояснява Огнян Димов, генерален директор на ТВ2.

Дълги години „Мрежата” се излъчваше по националната телевизия. Сега продуцентите са решени да го обновят по ТВ2. „Мрежата 2.0” ще се състои от 4 основни рубрики – Информационен блок Мрежата, който ще информира за новостите във виртуалния свят; Daskal.bg, който ще ни образова на тема интернет във всичките му форми; Game Zone ще бъде мястото за забавление с най-новите достижения на гейм индустрията и Тестер, който ще тества високо технологични продукти – софтуер, приложения и др. „Масовата култура, без да се излиза разбира се от рамките на добрия вкус и на модерната телевизия, изисква разказването на добри истории, според следните основни принципи: динамика на изображението, разбираемост, „четимост” и пълнота на информацията, и създаването на импулс и навик за гледане с изключително атрактивно поднесена образователна част. С „Мрежата 2.0” ще доставим всичко това на зрителите”, допълва Георги Крумов.

„Мрежата 2.0” ще е с продължителност 30 минути и ще се излъчва всяка събота от 17:30 по ТВ2.

Сподели в: