От създателя на тв сериала "Студени досиета" – "Така го правят в Чикаго"

В подземния свят на Чикаго границите между служителите на реда и престъпниците са твърде условни. Преди осем години извършителят на брутално изнасилване успява да избяга от полицията и случаят е потулен. Но днес по плашещо подобен начин започват да умират хора и първият от тях е Джо Гибънс, бившият партньор на частния детектив Майк Кели – един истински Филип Марлоу на ХХІ век. Само ден след като се е обърнал с молба за помощ по старо дело за изнасилване към него, Джо е намерен мъртъв на брега на езерото и Майк осъзнава, че ще му се наложи да навлезе в дълбоки води.

Действията на върлуващия в града престъпник застрашително напомнят тези на осъден на смърт сериен убиец, който очаква изпълнението на присъдата си. Ситуацията се усложнява, защото резултатите от най-новите ДНК експертизи доказват недвусмислено участието му в последните престъпления – нещо на пръв поглед невъзможно и дълбоко объркващо. Известна телевизионна водеща проявява необясним интерес към разследването, намесва се и вездесъщата чикагска мафия. А когато най-добрата приятелка на Майк и експерт в отдел „Студени досиета” е жестоко убита, той трябва да допусне наистина невероятното, за да разреши най-заплетения случай в кариерата си.

От създателя на телевизионния сериал „Студени досиета” и автор на „Петият етаж”. Един невероятен дебют на Майкъл Харви, който продължава традицията на Реймънд Чандлър и Дашиъл Хамет

Премиера: 19 януари 2009 г.
Корична цена: 14 лв.
Издава: ИК Обсидиан
Страници: 320
Превод: Веселин Лаптев

* * *

Препоръчваме:
Петият етаж на Майкъл Харви

Сподели в: