От "Перото" ни канят на акустичен концерт

Нетрадиционен акустичен концерт за виолончело и акордеон "Belgaria Duo" ще звучи в Литературен клуб "Перото" на 11 март от 21:00 часа. Събитието ще постави началото на серия инициативи "Перото by night". Нашумелият дует млади музиканти Магдалена Петрович (виолончело) и Robbrecht Van Cauwenberghe (акордеон) разбива всички клишета с модерното си звучене, като този път за концерта си в "Перото" дуото ще изпълни "Libertango" и "Oblivion" на Астор Пиацола за чело и акордеон както и части от А. Аренски. Специална изненада за публиката ще бъде изпълнението на песента "Катерино моме".

Двамата се срещат на сцената през 2014 г. и от тогава участват в множество общи проекти. Тя е родена в Сърбия, но израства в България. Учи музика и драма в Лондон (Guildhall school of Music and Drama), после завършва Кралската консерватория в Хага и Националната музикална академия в София. Той учи музика в Академията за музика и танц "Emiel Hullebroek" в Гент. Възпитаник е на "Школата за млади таланти" където бива обучаван от An Raskin. Въпреки младата си възраст Robbrecht вече е свързан с няколко музикални академии (Brussels, Leuven, Ninove) и местните консерватории (Bruges, Mechelen) като преподавател по акордеон.

Тя има множество представяния в чужбина, а на родна сцена е участвала в общи проекти с Рут Колева, Иво Димчев, Skiller, Дичо (Д2), Nasekomix, Oratniza. Неговата най-голяма страст е създаването на нова музика за акордеон. Нейното предизвикалество е "укротването" на виолончелото.

Rob и Маги се събират за първи път на българска сцена и обещават едно наистина незабравимо изживяване в "Перото", с което литературният клуб подхваща нова инициатива – специална културна програма след 21:00 ч., която ще включва оригинални концерти, спектакли и др.

Билети за концерта "Belgaria Duo" можете да закупите онлайн от Ticketportal на цени от 10 лв., 8 лв. и 7 лв.

Сподели в: