От любов“ на Даяна Апълард“

За автора: Веднага след дипломирането си от Бристолския университет Даяна Апълярд се насочва към журналистиката. Първото й работно място е като репортер в Акрингтън Обзървър. След това работи в радио, мести се в Бирмингам, където става кореспондент на Би Би Си. Там среща Рос и на 26 години решава да създаде семейство. Същевременно е твърдо убедена, че ще продължи да работи, но скоро осъзнава, че в действителност положението не е толкова просто. Решава, че децата й са по-важни от кариерата. Напуска и става журналистка на свободна практика, за да има повече време за семейството си. Животът й продължава да е напрегнат. Но както казва самата Даяна – идеално положение няма!

Тя пише за Дейли Мейл, Дейли Телеграф и многобройни списания за жени като Уомън & Хоум, Гламър, Грация и др. Специализира в очерци за работещи майки, семейни взаимоотношения и грижи за децата. Освен това често участва в радио програми и дневни програми в телевизията.

Даяна Апълярд е написала шест романа: Домашен инстинкт, Отделна класа, Всяка добра жена заслужава любовник, Игра с огъня,  Твърде красива за танци и От любов.
   
За книгата:
Тес е привлекателна четиридесетгодишна домакиня с три деца и симпатичен съпруг, който непрекъснато работи и пътува в командировки, за да осигури училищните такси и прехраната на семейството си. Преди да се прибере у дома след идилична семейна почивка на брега на океана, Тес прави равносметка на живота си и взема драстично решение, което я повежда по нов път. За да го измине, тя трябва да събере цялата си смелост и да защити правото си на личен избор. Нейните близки и приятели няма да подкрепят желанието й за професионална реализация. Тес ще бъде изправена пред предизвикателството да бъде майка, съпруга и успяла жена едновременно. Ще успее ли да съхрани семейството си, без да се отказва от мечтите си?

Романът e предназначен  за жени на средна възраст, които с лекота ще се идентифицират с главната героиня и проблемите й, познати на всяка майка, пред която при порастването на децата неизменно изниква въпросът: “А сега какво?”.

Премиера: 21 януари 2008 г.
Корична цена: 8,95 лв.
Издава: ИК "Хермес".

Сподели в: