От Виена до Бродуей – започна сезонът на Държавния музикален и балетен център

Юбилейният сезон на Държавния музикален и балетен център – София беше открит със спектакъла „От Виена до Бродуей” – най-доброто от оперетата и мюзикъла. Билетите за грандиозното шоу бяха свършили часове преди началото, което отбеляза официално старта на юбилейния сезон в присъствието на звезди на Музикалния театър от всички поколения.

Музикалното пътешествие въведе публиката в обичани оперети и мюзикъли и я остави без дъх на финала, след който последваха петнадесетминутни аплодисменти и възторжени викове в залата на Музикалния театър.

Директорът на Държавния музикален и балетен център – Марио Николов бе удостоен с наградата Златна лира за цялостен принос в развитието и популяризирането на музикално-сценичното изкуство. Високото отличие бе връчено от професор Петя Бъговска – председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на директора на Софийска филхармония – Явор Димитров, от Съюза на българските музикални и танцови дейци, от Българска национална телевизия, колеги и почитатели.

Сподели в: