От авторката на "Какво обичах" излиза "Мъките на един американец"

За книгата:
"Мъките на един американец" е четвъртият роман на изключително нашумялата през последните години американска авторка Сири Хуствет, издаден непосредствено след големия световен успех на предишната й творба "Какво обичах". Хуствет е наричана от литературната критика "най-изтънчената и привлекателна писателка на Америка" и в новия си роман тя продължава елегантно и с много плам да навлиза в същината на семейните връзки, семейната привързаност, загубите, които търпим, чувствата, които изпълват целия ни живот, изкуството, което е част от самите нас.

Сири Хуствет говори от името на повечето нюйоркчани с престижни, високоплатени професии, болезнено изолирани в един свят, в който еротичната любов е мимолетност, а приятелството е лека утеха в град, все още подвластен на кошмарите от 11 септември. В дъното на повествованието е дълго пазена семейна тайна, която разказвачът, нюйоркски психиатър на средна възраст, решава да разбули заедно със сестра си.

За автора:
Сири Хуствет е с норвежко потекло, но е родена през 1955 г. в щата Минесота в семейството на университетския преподавател по скандинавска литература. Тя е спътница на големия съвременен американски писател Пол Остър, но отдавна е излязла от сянката му и както той казва: "Скоро ще ме сочат с пръст като съпруга на Сири Хуствет".

Издава: ИК Колибри
Корична цена: 15 лв.

* * *

Прочетете още:
"Жена от класа"

Сподели в: