"Отражения"- изложба на скулптура и живопис

Илко Костадинов, който е автор на скулптура и Марио Николов (живопис) ще представят заедно пред публика своите творби. Изложбата се открива в столичната галерия „Аросита” на ул. „Врабча” 12Б. В експозицията на двамата творци отраженията не идват от гротескното и цинично всекидневие, а от дълбочината на самопознанието и преживяванията на авторите. Това са рефлексии на чувства, спомени, мечти – пълноцветни и изящни – и като форма, и като съдържание.

Илко Костадинов представя пластики, изпълнени в бронз и мрамор. Темите, върху които той интерпретира творенията си са класически и философски, но в тях се отразява светоусещането на един съвременен човек, който е успял да съхрани в себе си традициите и стойностите на истинското изкуство.

Другият автор в изложбата Марио Николов навлиза с новите си картини в необхватната територия на чистата абстракция. Главните „герои” са основните геометрични фигури – кръг, квадрат, триъгълник – и свързаната с тях сакрална символика на вечността, мъдростта, света и природата.

На творбите на Илко Костадинов и Марио Николов може да се насладите в дните от 17 февруари до 7 март 2009 г.

 

Сподели в: