Отмъсти за любовта

Наричат серията БРАТ гангстерска сага. Книгите засягат възхода на руската мафия и нейните килъри, безнаказаната престъпност и хората зад нея, без маски и героизиране. Интерпретация на същата тематика и атмосфера е филмовата поредица БРАТ на Сергей Бодров, която получи голяма популярност и в България.
Романите са наситени със сурови жизнени перипетии и силни страсти. Простотата и правдивостта на изложението държат в напрежение читателя от първата до последната страница. Своя герой – Никита Брат – Владимир Количев прекарва през истински ад: кървави схватки, предателство, поругана любов. Но въпреки всичко запазва човешкото си достойнство, без да се огъне под натиска на обстоятелствата, и излиза победител.

Отмъсти за любовта

Марта е жестоко изнасилена в деня на абитуриентския си бал. В живота й вече има само една цел – отмъщение.
Премествайки се в Москва при сестра си, тя става наемна убийца. Мишена на поредната й задача е Никита Брат.
Младото момиче обаче се влюбва и не намира сили да ликвидира Никита. Поръчката е платена и трябва да се изпълни, независимо че поръчителят е мъртъв. Двамата се превръщат в бегълци. По следите им са престъпни босове, а единствената възможност да се спасят е да нанесат удар първи.
След като се справят с бандитите, Марта ненадейно изчезва. Никита безрезултатно я търси и все се надява да се срещнат отново. Времето минава и той се забърква в поредната каша.
Кой ще излезе победител в последната схватка?

Никита Брат е като луната. Към читателя той е обърнат откъм светлата си страна.. Но той има и тъмна страна.
Човек, който с лекота убива хора, трябва да предизвиква най-малкото някаква неприязън. Но за читателя той не е убиец, той е благороден отмъстител, обявил война на злото и несправедливостта. Той убива, за да защити слабия от силния. Много хора днес се нуждаят от такава закрила.
Владимир Количев

Интервю с автора Никита Количев можете да прочетете тук:

Сподели в: