Отмъстителите е най-касовият филм за супергерои в България

Продукцията на Marvel стана и най касовата премиера за всички времена в САЩ

С приходи от 341 758 лева Отмъстителите стана най-касовата премиера на филм за супергерои у нас, както и най-голямата премиера по приходи и брой зрители от началото на годината. Феноменалната продукция, съчетаващa умело екшън и хумор, е гледана на 3D и IMAX 3D от над 31 000 хиляди зрители, като някои от тях вече са преживели 3D зрелището повече от веднъж.

Отмъстителите създаде най-голямата новина в света на киното, като с безпрецедентните 200,3 млн. щатски долара приходи от премиерния уикенд, се превърна в най-касовата премиера на всички времена в Северна Америка. Заедно с постъпленията от останалата част на света, 12 дни след първата му прожекция, общите приходи на филма вече възлизат на 641.8 млн. долара. Това провокира мнозина експерти вече да го обявят за филма на годината. Извън финансовите показатели, авторитетното издание Moviegoers даде на Отмъстителите рядката оценка от A+ CinemaScore.

Месец преди да станат факт рекордните резултати на филма, Marvel и Disney зарадваха феновете с новината, че на 4 април 2014 г. на голям екран ще излезе продължението на „Капитан Америка: Първият Отмъстител”. Преди него обаче, още догодина, зрителите ще срещнат отново други двама емблематични за Вселената на Marvel герои – на 3 май е премиерата на „Железният човек 3”, а на 15 ноември – на новия филм за Тор – Богът на гръмотевиците.

Отмъстителите е първият филм на Marvel, чиято маркетингова кампания и дистрибуция са поверени на Disney и реализираният глобален успех е доказателство за изключително успешното сътрудничество на двете студия.
Силното актьорско присъствие е подкрепено и от впечатляващ саунтрак, за който специално парче записаха Саундгардън. „Live to rise” е първият запис на бандата от 15 години насам.

Сподели в: