Откриха паметник на Джони Деп в Сърбия

Съседите ни от Сърбия побързаха да увековечат един от най-добрите съвременни актьори – Джони Деп, като му издигнаха паметник. Звездата гостува в Сърбия заради кино фестивала за авторско кино на Емир Костурица – "Кюстендорф" (Kustendorf Film and Music Festival).

Двамата са приятели още от началото на 90-те, когато Деп изигра главната роля във филма на Костурица – "Аризонска мечта" (Arizona Dream).
Статуята изобразява героя на Деп от филма в естествен ръст, с мрачен вид и кръстосани ръце, облегнат на улична лампа. Откриването й беляза началото на фестивала, съпроводено и с кратък филм за кариерата на Деп.
 
В програмата на актьора влиза и още посещение на местата, където Костурица иска да снима най-новия си филм с негово участие, посветен на мексиканския революционер Панчо Виля. Филмът ще се казва "Седемте приятели на Панчо Виля и шестопръстата жена".

Последният филм, с участието на звездния актьор може да гледате в родните киносалони – "Сделката на доктор Парнасъс" на Тери Гилиъм. В лентата Хийт Леджър изиграва последната си роля.

***
"Четвъртият вид" с Мила Йовович тръгва в България
"Аватар" е най-касовият филм в България
Безплатно кино за учащи до март месец
Елън Пейдж и Дрю Баримор в "Разбий ги"

Сподели в: