Открита е фотоизложба " Пътешествие из Светата земя"

В зала " Средец" на Министерство на културата е открита фотоизложба на Юлиан Ангелов, редакционен директор на списание " The explorer- България". В експозицията авторът представя 31 свои творби от пътуванията си в Близкия Изток. Включени са както портрети на представители на различните народи, населяващи Израел и Близкия Изток, така и картини от ежедневието на последователите на три от световните религии- християнство, ислям и юдаизъм. Сред кадрите от изложбата са уловени моменти от битието на вечния град- Йерусалим, заснети от Ангелов.

Интерес за почитателите на фотографското изкуство ще бъде фактът, че повечето от заснетите кадри наподобяват живописни платна. Ефектът е допълнително подчертан от факта, че снимките са отпечатани върху канаваца с размер 30/45 см.

За автора

Юлиан Ангелов е роден през 1973 г. През 2000 г. защитава магистърска степен по история в СУ „Св. Климент Охридски” с дипломна работа върху историята на ранния будизъм. Той завършва също така школата по художествена фотография към НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, а в последствие участва в редица фотографски уъркшопове, сред които „Как да снимаме за „Нешънъл Джиографик” през 2003 г. в Тоскана, Италия.
     Като фотограф-пътешественик и журналист от 1997 г. досега Юлиан Ангелов е снимал в над 30 държави в Европа, Азия и Африка. Професионалната му работа включва серии от снимки от страни, като Индия, Непал, Индонезия, Малайзия, Йордания, Мароко, ЮАР, Египет и др.

 Фотоизложбата ще бъде открита до 4 февруари в Министерство на културата.

Сподели в: