Открива се XXVII Софийски международен панаир на книгата

Асоциация „Българска книга”, съвместно с Националния дворец на културата и Столична община, организира ХХVІІ Софийски международен панаир на книгата, който ще се проведе от 3 до 7 декември 2008 г. в Народния дворец на културата, София.

От тази година всеки Софийски международен панаир на книгата ще има страна – специален гост. На XXVII Софийски международен панаир на книгата през 2008 г. специален гост е Руската федерация, която участва с 800 кв. м щанд, на който ще бъдат представени 70 руски издателства. Културната програма включва около 20 съвременни руски автори. Тази година Софийски международен панаир на книгата ще представи и над 100 български издателства.

Общата изложбена площ е 2000 кв.м. Организирана е и богата културна програма, която включва изложби, представяния на автори и литературни четения. За културната програма са ангажирани зали 7, 8 и 9 на НДК.

В рамките на Софийски международен панаир на книгата на 3 и 4 декември в НДК ще се проведе национална кръгла маса "Общество, книга, четене". Тя се организира от Министерство на културата, Народна библиотека и Асоциация "Българска книга". Целта на кръглата маса е изработване на национална стратегия за насърчаване на четенето с участието на широк кръг институции.

2.12., зала 7, 18.00 часа – премиера на книгата на Петър Константинов "Заливът на сънищата"
Романът е част от семейна сага, в която основен проблем е не загадката на миналото, а нравствените изпитания на потомците, съкровените им изживявания и интимните чувства. Проникновен поглед към човешката душа в търсене на истината и щастието в живота…
 
7.12., зала 1, 19.00 часа (вместо 20.00ч.) – ART BG – Концерт
Промяна: ще  участват: Шабан Шаулич, Саша Матич, Весна Змиянац 

Сподели в: